Friday, 17 May 2013

kenangan sewaktu memanah...^_^...

ASSALAMUALAIKUM....

hyeee... sekarang nak kongsi yang pasal memanah.. sejak lahir sampai la sekarang.. umur 21.. baru kali pertama main memanah... bukan kali pertama laa.. kali ke 2 termasuk yang cedera tu.. mmg xpenah pun pegang n x pernah tarik tali die.. mmg susah jgk r nak tarik tali diee...tu pun nasib baik sbb ada 1 subject kat kos yg edy amik ni.. kiteorang kene belajar memanah.. mmg bagus laa.. dapat pengalaman dan pengajaran yang berguna kelak.. nanty boleh la ajar kat anak2 kami.. hik3.. ^_~" (gatai la plak) hahaaa... yelaaa.. si shah ckap.. naty dia nak ajar anak die esok2 3 perkara... 1 menunggan kuda.. 2 memanah.. dan 3 berenang.. hurmm. untuk anak2 saya esok2... kecik2 abi die nak ajar dah.. hik3... lalaalaa~...

okey2... dah2.. sambung kenangan edy.. masa 1st edy memanah.. masa tu mmg die tunjuk cara2 nak memanah camne.. diorang duk marah kaki edy selalu x tepat. soo ptt la edy dapat skor 1 jee... and 2 jeee... mase tu ade 3 kali percubaan.. yg 1 agi.. mmg xkene board lansung..hahaa.. jadi keje plak nak kene p cari anak panah tu kat rumput.. hehee.. tp xpe laa.. x malu pun sebab biasa laa.. kite kan baru belajar... hehee.. tp at least xde la cedera pun... heheee

okeyyy.. yang ke 2 plak hari rabu baru ni... 16.5 hari tu... mase ni kiteorang mmg diambil markah.. macam test laa.. sooo.. bleh plak edy lupa nak pakai stonge( sarung lengan) soo.. mmg bagi chaan laa nak cedrakan diir sendiri.. soo.. 4 orang dipanggil tok 1 sesi.. tp time edy.. 2 orang jee.. hahaa.. bukan ikot sangat pun.. sape nak.. pegi la dlu.. soo mase tu mmg tgh panas.. kol 12 camtu la time edy..huhh.. panas xyah nak ckap... okey..

after dah pakai semua alat2 die kat badan mcm chest guard, arm guard, so mula2 lec n abe wey bg bt tryer 2x.. yang masa tryer tu dpat 3 and yg ke2 dapat skor 7.... okey.. so mulaaa laaa nak ambil markah betul2... mase 1st buat dapat 7 x silap... x silap laa... yg sure yee.. markah edy ade 7,7,7,5,5,5... tapi x tau yg mane skor dlu..hehee... so kali ke2 edy bt kene tali kat lengan... mmg pedih sgt2.. sampai merah2...esy pun baiki balik arm guard sbb xkene pakai..  bt seterusnyaa then dpt skor mcm edy ckap tu laa.. buat 2 kali after injured tu... kene lagi... kali ni kat lipatan lengan.. yang ni mmg sakit sgt2 sbb anjang die goress.... after tu mmg ketar2 dah nak tarik tali n takut sgt nak lepaskan tali tu... mungkin ade byak faktor kot yang bleh kene.. yg 1st sekali sbb bayk lemak..heheheheee... yg kedua lak.. terlalu fokus kat target board yg kuning tu sampai terlupa nak baiki lengan bia btul2 lurus.. mmmm.. sakit tu x payah nak ckap.. ni hari ke2 kene.. mmg naik biru habes da kat tgn....hurmmm... tapi best sgt3 laa.. sebab orang yg x pernah kena.. x merasa betapa best kene tali tu..hehee.. even sakit pun tapi bestt.... hehee...

ganmbar ni... masa mule2 kene.... tulis amik gambar. yela kan.. kenagan.. lepas ni xd dah jadi camni..hehee... =) mase ni merah jee... huhhh...


okkk.. gamabr yg ni.. masa edy tgh tulis blog hari ni. dah jadi biru2 dah... yang atas mungkin x nampak sgt sbb mungkin die kene sipi2 jee.. kalai kat lepatan tu.. mmg byak r tali pegi toresss bhgian tu.. tambah2 kan berisi.... hurmmm...
this me... macam pejam mate laaaa plak... hahahahaaa.... masa ni gambar before kene rasenyee.. nampak x arm guard kat bawah tuuu....pttnyee atas sikit lagi..

No comments:

Post a Comment