Saturday, 15 June 2013

All Done.. :)...

ASSALAMUALAIKUM....

hye.... hari ni... jiwa begitu gembira... sebab.... semuanye beresss.... hahaaa... kita jangan cakap kat orang padahallllll kita sendiri pun macam tu... tambah2... nak jugak menang... orang cakap tu.. die akan cakap lebih dari tu.. orang cakap ni.. die akan cakap die lebih tahu dari ni.. semua nak menang... bagus laa... perangai camtu... makin meluat aku ngan orang camni... xmati pun kalo ko fikir betul2... apa yang berlaku sebenarnyee.. bincang elok2 bila orang tu bincang eok2...  ni tak... ape ko cakap ko rase ko betull.. tah pape...seriusly aku meluattt... MELUAT....

hurmmmm.... kenapa x je ko blah hari tu erkkk.. owhhh yelaa... mintak.... tapi x dapat..kikikiiii.... kesian~ kat sini pun bawak masalah.. kalau betul la ko dapat.. aku x tahu la camne nak jalankan tugas ko tu nanty ngn perangai cam sialll....

agaknye.. klau aku tanye sal tahi aku camtu2 camni2... mesti die akan tahu nye kenapa2 sebab yelaa..pakar segala mende la katakan... choiii.. hahaa.. kelakarrrr.. dah laaa.. malas nk layan orang yang bajetttt bagus... penah cakap kat orang kan yang hidup ibarat karma... jangan duk pesan kat orang je.. kite tu.. pesan kat diri kita sendiri.... sekarang ni... aku dah memang xde kene mengena dah.. andd.. i will never forgive u babe... neverrrrrr.... sebab 1 je.... ko duk mengamuk  pasal ko terasa yang aku kata kat ko...sedangkan aku mmg cakap mende lain babe~... then boleh plak nak menjatuhkan aku~... whatever laa... buat la mende yang membolehkan buat u olll happy.. =)

PS: aku cakap buruk hari ni je... pasni memang xnak cakap pape dah pasal2 ni... okeyyy... adiosssss....

Tuesday, 21 May 2013

...sensitifnye air mata saya.. :')..

ASSALAMUALAIKUM.....

hye semuaaa... nak citer yang hari ni.. kiteorang... xyah citer la sape2 kan... kiteorang mmg luahkan semua perasaan yang terbuku kat hati ni mengenai sorang2.. mmg mase tu dengar diorang cakap sal sayaa.. ooo.. iye laaa.. saya memang macam tu pun... ooo..macam tu ke perangai sayaa...ooo ok2 naty saya ubah yee... camtu la terdetik lam hati...

tapi bila part sy yg kene luahkan.. Ya Allah.. xtahu kenapa... jatuh air mata ni nak cakap pasal sahabat saya.. yaa.. sebab diorang sahabat yang saya sayang.. yang saya rapat... xtahu kenapa air mata turun.. tapi xde la sedih sangat pun.. leh gelak2 sambil air mata turun... sampai xleh nak terkata2... yess.. iam sesitif women..like my mother.. easy to cry... ssooo.. rase macam xluah betul2.. pada kawan2 saya semuaa.. memang saya sayang korang sangat2.. sangat2... even ade terasa hati.. tapi bile pikir balik.. korang baik.. cuma ye laaa.. mungkin hati ni terlalu sensitif atau mungkin korang yang terlalu xperasan korang telah mengguriskan hati saya... :').. xpe2.. sekarang dah 0-0...

berbalik pada cerita mudah sangat nak menanggis ni.. kan ikot mak kan..mak memang suka nanggis.. tgk cite  sedih2..dah nanggis.. macam tu la saya... patut la bila saya nanggis.. mata bengkak masa tu jee.. then normal balik... sebabnye mudah nanggis.. patut laa.. kalau batul mate bengkak sampai pagi..jawabnyee.. dalam setahun.. mmg banyak kali r mata bengkak kan... heheee.... jelesnye orang len nanggis sikit mate dah bengkak sampai pagi.. huhuu.. =)


Sunday, 19 May 2013

Kereta Terjatuh dalam air...?...

ASSALAMUALAIKUM.....

hye semuaaa... semalam mase duk tgk tv kat dapur.. ade 1 siaran ni..television series "SOS Mati Atau Terus Hidup" atau lebih tepat agi tjuk die learn survival tricks... yg pengacara die aidid marcello... rancangan ni mmg bagus sgt dan memang sgt berguna sangat2.... ni kali ke 2 edy tgk rancangan tu... yg 1st mase situasi kite tersesat dalam hutan.. yang semalam edy tgk tu... kalau excident ke ape ke yg menyebabkan kereta terjatuh dalam air.. keyword die JANGAN PANIC... tu jee.... sebab peratusan hidup jika kereta masuk dalam air adalah sgt tipis sbb kite cemas dan xtahu nak buat apee...

kite ade masa 20-30s untuk kereta selalunya akan tenggelam penuh ke dalam air.. soo mase kereta 1st jatuh tuu... yang pertama kite kene buat ialah jangan panic... cuba bukak btl2 tali pinggang tu.. then bukak kunci kete... try bukak pintu..kalau xleh..cube pecahkan cermin ngan objek tajam ataupun kasut..kat sini... dalam beberapa saat.. sistem kereta tu akan breakdown and stop.. tu yang jadi xleh bukak cermin semua tu... buat semua ni bilaa kereta tu betul2 x tenggelam lagi..INGAT tu.. BILA KETA X TENGGELAM SEPENUHNYA lagi... soo.. kalau semua x berjaya... tunggu je kereta betul2 tenggelam..ready ngan nafas2 semuaa.. tarik dalam2.. then bila keta dah tenggelam penuh.. cuba bukak pintu..mase tu pintu dah boleh bukak sebab tekanan pressure dalam keta sama ngan tekanan pressure luar keta.. so kene tolak kuat sikit laaa... jangan panic jee..

sooo dari situ la edy tahu perkara yang betul2 berguna tu.. sebelum ni edy xtahu pun pasal tu..dan xernah nak amik tahu.... sekarang.. dengan ilmu yang ada.. edy akan egt sampai bila2.. cuma tu laaa.. tkt panic jeee... =( maklum laa... kalau jadi ape2.. mesti dah rase hati xde dah.. soo mula la panic... hurmmm... yang ni... edy taip atas ape yang edy egt jee... mase edy tgk die bt contoh tuu.. mmg keadaan dalam air tu xjernih sgt2.. soo mmg bhaye rr..sebab kite x nampak ape satu pun... lagi la panic kan... InsyaAllah.. kalau x panic... kita selamat.... tu je laa.. =) harap2 berguna untuk u olls yang bace ni.. =)

Saturday, 18 May 2013

Si Coklat...^_^...

ASSALAMUALAIKUM...

today is about si coklat... sape ni si coklat... kejap laaa... yang pastinyeee... semua orang akan cakap coklat ni manis kan.... gerenti semua cakap camtu... sweet gituu.. mmg laaa... pastu coklat ni kan... bagi sape yang mmg giler or hantu coklat.. mesti die kene makan jugak dalam sehari tu.. hurrmmm... saya xde la camtu... tp kat rumah.. kalau ade coklat lam peti..mmg hari2 laa.. bukan hari2.. tiap2 masa p dapor.. amik ckit, makan... then lepas tu plak.. masuk dapur.. amik sikit.. makan.... begitu la duty harian saya kalau ade coklat kat rumah...

besnyee coklat kat bawah ni.... yummy3....

okeyyy... tapi.. si coklat ni bukan coklat okeyy.. si coklat ni ialahhh.. jeng2... my sweetheart... my lung.. my soul... my enemy... all2 lahh... heheee.. bukan apee... sebab edy panggil doe en coklat... sebab pertamaaaaa... die manis sangat.. macam coklat la kan... kalaau senyumm.. manisss sgt.. dah la ade lesung pipit lak tuu.. alahai.. cair edy.. hehee... ok.. yang ke2 plak.... sebab die gelap ckit..hihihik... =P shah jgn marah suzy yeee... suzy dah puji tu mula2... egt lagi ustaz cakap. kalau nak tegur orang ke.. nak cakap orang yg leh wat ye terasa kee.. kite kene puji die dulu..hehehee... xpe laaa.. sayang kan comellll sgt3... heheehee.. =P.. coklat kan... kalau kite btl2 suka coklat. kte jaga die x bgi kene panas.. x bagi cair kan... same laaa... si coklat edy ni.. edy kene jage die btol2.. bg die x gatai ngan gurl len.... grrrrrr.... marah ni marahh.. ^_^... tu jelaaa... actually.... kenapa terlintas nak pggil si dia coklat. sebab yang ke 2 jee..hehehee... tp boleh plak terkait ngan sebab yang pertama dan ketigaaa... hik3.... ( aaaaaaa....jap g kalau die baca.mesti merajuk (>_<")... hurmmm....tu je laaa.. 

ape2 sebab die pun... edy saje je panggil die camtu sbb at least.. ade gelaran tok die.... kan ke gelaran tu buatkan kite semakin dekat dan mesraaa... =) ye ke tak...? bagi edy yee.. bagi korang x tahu laa.. masing2 ade pendapat masing2.. okeyyyy.. pape pun.. edy syg shah sgt3.... 

Kata2 last edy.... COKLAT tu memang MANIS... tapi MANIS lagi CINTA AWAK wahai muhammad shahrul bin ibrahim.. (^_^")...

hadiah untuk shah.. ti saya belajar buat coklat camni yee.. comel2 camni.. t bagi kat awak..hehee... tunggu tauuu....

ni la sik coklat sayaaa... ci gemokk jugak... hik3... 
ape2 pun...saya suka,sayang dan cinta kat diaa...=)... 

BowLing...^_^...

ASSALAMUALAIKUM....

selamat pagi semuaa.. hari ni bangun awal laaa.. hehee... hari ni.. tetibe jiwa ni  bergelora nak main bowling... tapi yang bestnyeee... 1st time main dengan shah.. 1st time tu kot dpt tinggi gilerrrr.. hehee.. xsangka dapat 199point.... selama ni paling tggi pun 134 jeee kot... masa time puasa... hehee.. terbaekkkkk.... tu makne nyee.. si dia ni bawak semangat ke ape...? adoii.. kalau camni.. len kali lau masuk pertandingan bowl. kene bawak dia sekali rrr.. suruh jgk die pg kat tournament tu.. tggu la tahun depan... sukad bowl...heheheee...kalau dulu dapat 120 je 2 games.. leh lak games last dpt 108... kalau x.. dah leh terpilih untun selection masum daa.. sedihhhh. xpeee.. thun depan kan ade lagi...

ni gamabr skor kiteorang.. hehehe... opsss.. sy tggi lagi..ahaks.. =P xde laaa.. mase tu line bt problem.. jadi x tahu berapa markah sebenar... tapi yang penting.... saya xpenah masuk longkang... x macam si diaa.. hehehee.. jgn marah cayang.... =)

okk.. ni gambar mase kitorang dah habes games.... bola banyak kat situ tp gune 2 jee.. hehee.. soo faham2 je laaaa yeee.... yg len tu utk bergambar jee...


okk.. ni action kiteorang.. hahaa. bukan action laa.. mmg tgh mian btl2 pun ni..hehee...




=) okeyyy... ni je dari sayaa.... =)

nanty nak main lagi.. nak kalahkan shah lagi.. =P i will wait for that moment... =P




Friday, 17 May 2013

kenangan sewaktu memanah...^_^...

ASSALAMUALAIKUM....

hyeee... sekarang nak kongsi yang pasal memanah.. sejak lahir sampai la sekarang.. umur 21.. baru kali pertama main memanah... bukan kali pertama laa.. kali ke 2 termasuk yang cedera tu.. mmg xpenah pun pegang n x pernah tarik tali die.. mmg susah jgk r nak tarik tali diee...tu pun nasib baik sbb ada 1 subject kat kos yg edy amik ni.. kiteorang kene belajar memanah.. mmg bagus laa.. dapat pengalaman dan pengajaran yang berguna kelak.. nanty boleh la ajar kat anak2 kami.. hik3.. ^_~" (gatai la plak) hahaaa... yelaaa.. si shah ckap.. naty dia nak ajar anak die esok2 3 perkara... 1 menunggan kuda.. 2 memanah.. dan 3 berenang.. hurmm. untuk anak2 saya esok2... kecik2 abi die nak ajar dah.. hik3... lalaalaa~...

okey2... dah2.. sambung kenangan edy.. masa 1st edy memanah.. masa tu mmg die tunjuk cara2 nak memanah camne.. diorang duk marah kaki edy selalu x tepat. soo ptt la edy dapat skor 1 jee... and 2 jeee... mase tu ade 3 kali percubaan.. yg 1 agi.. mmg xkene board lansung..hahaa.. jadi keje plak nak kene p cari anak panah tu kat rumput.. hehee.. tp xpe laa.. x malu pun sebab biasa laa.. kite kan baru belajar... hehee.. tp at least xde la cedera pun... heheee

okeyyy.. yang ke 2 plak hari rabu baru ni... 16.5 hari tu... mase ni kiteorang mmg diambil markah.. macam test laa.. sooo.. bleh plak edy lupa nak pakai stonge( sarung lengan) soo.. mmg bagi chaan laa nak cedrakan diir sendiri.. soo.. 4 orang dipanggil tok 1 sesi.. tp time edy.. 2 orang jee.. hahaa.. bukan ikot sangat pun.. sape nak.. pegi la dlu.. soo mase tu mmg tgh panas.. kol 12 camtu la time edy..huhh.. panas xyah nak ckap... okey..

after dah pakai semua alat2 die kat badan mcm chest guard, arm guard, so mula2 lec n abe wey bg bt tryer 2x.. yang masa tryer tu dpat 3 and yg ke2 dapat skor 7.... okey.. so mulaaa laaa nak ambil markah betul2... mase 1st buat dapat 7 x silap... x silap laa... yg sure yee.. markah edy ade 7,7,7,5,5,5... tapi x tau yg mane skor dlu..hehee... so kali ke2 edy bt kene tali kat lengan... mmg pedih sgt2.. sampai merah2...esy pun baiki balik arm guard sbb xkene pakai..  bt seterusnyaa then dpt skor mcm edy ckap tu laa.. buat 2 kali after injured tu... kene lagi... kali ni kat lipatan lengan.. yang ni mmg sakit sgt2 sbb anjang die goress.... after tu mmg ketar2 dah nak tarik tali n takut sgt nak lepaskan tali tu... mungkin ade byak faktor kot yang bleh kene.. yg 1st sekali sbb bayk lemak..heheheheee... yg kedua lak.. terlalu fokus kat target board yg kuning tu sampai terlupa nak baiki lengan bia btul2 lurus.. mmmm.. sakit tu x payah nak ckap.. ni hari ke2 kene.. mmg naik biru habes da kat tgn....hurmmm... tapi best sgt3 laa.. sebab orang yg x pernah kena.. x merasa betapa best kene tali tu..hehee.. even sakit pun tapi bestt.... hehee...

ganmbar ni... masa mule2 kene.... tulis amik gambar. yela kan.. kenagan.. lepas ni xd dah jadi camni..hehee... =) mase ni merah jee... huhhh...


okkk.. gamabr yg ni.. masa edy tgh tulis blog hari ni. dah jadi biru2 dah... yang atas mungkin x nampak sgt sbb mungkin die kene sipi2 jee.. kalai kat lepatan tu.. mmg byak r tali pegi toresss bhgian tu.. tambah2 kan berisi.... hurmmm...
this me... macam pejam mate laaaa plak... hahahahaaa.... masa ni gambar before kene rasenyee.. nampak x arm guard kat bawah tuuu....pttnyee atas sikit lagi..

Wednesday, 15 May 2013

..RILEK BRADER~ART FAZIL FEAT IMUDA...

ASSALAMUALAIKUM....

malam ni. 1st time dengar lagu ni... best jgkk.. hahaaa.. rilek brader brader rileks... hahahaaa... xcaye cube dengar.... =)


Rilek Brader - Art Fazil feat. Imuda

Rilek brader brader rilex
Rilek brader brader rilex
Rilek brader brader rilex lah..
x2

Bila kau penat tengok komputer
Bosan dengan facebook dan twitter
Dia kata gitu dia tu kata gini
Rasa rasa macam nak maki

Jangan brader
Rilek..

Apabila kau sedang memandu
Tiba-tiba kereta belakang potong dengan laju
Aku tahu kau dah runsing
Ikut hati kau nak racing

Jangan brader
Rilek..

Rilek brader brader rilex
Rilek brader brader rilex
Rilek brader brader rilex lah..
x2

Bila girlfriend kau cabut lari
Cabut pulak dengan member kau lagi
Kalau nak diikutkan hati
Nak kau pukul sampai mati

Jangan brader
Rilek..

Bila isteri minta itu ini
Bising berleter berhari hari
Tapi duit gaji tak masuk lagi
Ikut hati kau nak kahwin lagi

Jangan brader
Rilek..

Rilek brader brader rilex
Rilek brader brader rilex
Rilek brader brader rilex lah..
x2

Jom kita lepak di tepi pantai
Duduk sambil bersantai santai
Mari kita tepok amai amai
Mari kita bermastautin di pulau ubin

Rilek brader brader rilex
Rilek brader brader rilex
Rilek brader brader rilex lah..
x
5