Tuesday, 21 May 2013

...sensitifnye air mata saya.. :')..

ASSALAMUALAIKUM.....

hye semuaaa... nak citer yang hari ni.. kiteorang... xyah citer la sape2 kan... kiteorang mmg luahkan semua perasaan yang terbuku kat hati ni mengenai sorang2.. mmg mase tu dengar diorang cakap sal sayaa.. ooo.. iye laaa.. saya memang macam tu pun... ooo..macam tu ke perangai sayaa...ooo ok2 naty saya ubah yee... camtu la terdetik lam hati...

tapi bila part sy yg kene luahkan.. Ya Allah.. xtahu kenapa... jatuh air mata ni nak cakap pasal sahabat saya.. yaa.. sebab diorang sahabat yang saya sayang.. yang saya rapat... xtahu kenapa air mata turun.. tapi xde la sedih sangat pun.. leh gelak2 sambil air mata turun... sampai xleh nak terkata2... yess.. iam sesitif women..like my mother.. easy to cry... ssooo.. rase macam xluah betul2.. pada kawan2 saya semuaa.. memang saya sayang korang sangat2.. sangat2... even ade terasa hati.. tapi bile pikir balik.. korang baik.. cuma ye laaa.. mungkin hati ni terlalu sensitif atau mungkin korang yang terlalu xperasan korang telah mengguriskan hati saya... :').. xpe2.. sekarang dah 0-0...

berbalik pada cerita mudah sangat nak menanggis ni.. kan ikot mak kan..mak memang suka nanggis.. tgk cite  sedih2..dah nanggis.. macam tu la saya... patut la bila saya nanggis.. mata bengkak masa tu jee.. then normal balik... sebabnye mudah nanggis.. patut laa.. kalau batul mate bengkak sampai pagi..jawabnyee.. dalam setahun.. mmg banyak kali r mata bengkak kan... heheee.... jelesnye orang len nanggis sikit mate dah bengkak sampai pagi.. huhuu.. =)


Sunday, 19 May 2013

Kereta Terjatuh dalam air...?...

ASSALAMUALAIKUM.....

hye semuaaa... semalam mase duk tgk tv kat dapur.. ade 1 siaran ni..television series "SOS Mati Atau Terus Hidup" atau lebih tepat agi tjuk die learn survival tricks... yg pengacara die aidid marcello... rancangan ni mmg bagus sgt dan memang sgt berguna sangat2.... ni kali ke 2 edy tgk rancangan tu... yg 1st mase situasi kite tersesat dalam hutan.. yang semalam edy tgk tu... kalau excident ke ape ke yg menyebabkan kereta terjatuh dalam air.. keyword die JANGAN PANIC... tu jee.... sebab peratusan hidup jika kereta masuk dalam air adalah sgt tipis sbb kite cemas dan xtahu nak buat apee...

kite ade masa 20-30s untuk kereta selalunya akan tenggelam penuh ke dalam air.. soo mase kereta 1st jatuh tuu... yang pertama kite kene buat ialah jangan panic... cuba bukak btl2 tali pinggang tu.. then bukak kunci kete... try bukak pintu..kalau xleh..cube pecahkan cermin ngan objek tajam ataupun kasut..kat sini... dalam beberapa saat.. sistem kereta tu akan breakdown and stop.. tu yang jadi xleh bukak cermin semua tu... buat semua ni bilaa kereta tu betul2 x tenggelam lagi..INGAT tu.. BILA KETA X TENGGELAM SEPENUHNYA lagi... soo.. kalau semua x berjaya... tunggu je kereta betul2 tenggelam..ready ngan nafas2 semuaa.. tarik dalam2.. then bila keta dah tenggelam penuh.. cuba bukak pintu..mase tu pintu dah boleh bukak sebab tekanan pressure dalam keta sama ngan tekanan pressure luar keta.. so kene tolak kuat sikit laaa... jangan panic jee..

sooo dari situ la edy tahu perkara yang betul2 berguna tu.. sebelum ni edy xtahu pun pasal tu..dan xernah nak amik tahu.... sekarang.. dengan ilmu yang ada.. edy akan egt sampai bila2.. cuma tu laaa.. tkt panic jeee... =( maklum laa... kalau jadi ape2.. mesti dah rase hati xde dah.. soo mula la panic... hurmmm... yang ni... edy taip atas ape yang edy egt jee... mase edy tgk die bt contoh tuu.. mmg keadaan dalam air tu xjernih sgt2.. soo mmg bhaye rr..sebab kite x nampak ape satu pun... lagi la panic kan... InsyaAllah.. kalau x panic... kita selamat.... tu je laa.. =) harap2 berguna untuk u olls yang bace ni.. =)

Saturday, 18 May 2013

Si Coklat...^_^...

ASSALAMUALAIKUM...

today is about si coklat... sape ni si coklat... kejap laaa... yang pastinyeee... semua orang akan cakap coklat ni manis kan.... gerenti semua cakap camtu... sweet gituu.. mmg laaa... pastu coklat ni kan... bagi sape yang mmg giler or hantu coklat.. mesti die kene makan jugak dalam sehari tu.. hurrmmm... saya xde la camtu... tp kat rumah.. kalau ade coklat lam peti..mmg hari2 laa.. bukan hari2.. tiap2 masa p dapor.. amik ckit, makan... then lepas tu plak.. masuk dapur.. amik sikit.. makan.... begitu la duty harian saya kalau ade coklat kat rumah...

besnyee coklat kat bawah ni.... yummy3....

okeyyy... tapi.. si coklat ni bukan coklat okeyy.. si coklat ni ialahhh.. jeng2... my sweetheart... my lung.. my soul... my enemy... all2 lahh... heheee.. bukan apee... sebab edy panggil doe en coklat... sebab pertamaaaaa... die manis sangat.. macam coklat la kan... kalaau senyumm.. manisss sgt.. dah la ade lesung pipit lak tuu.. alahai.. cair edy.. hehee... ok.. yang ke2 plak.... sebab die gelap ckit..hihihik... =P shah jgn marah suzy yeee... suzy dah puji tu mula2... egt lagi ustaz cakap. kalau nak tegur orang ke.. nak cakap orang yg leh wat ye terasa kee.. kite kene puji die dulu..hehehee... xpe laaa.. sayang kan comellll sgt3... heheehee.. =P.. coklat kan... kalau kite btl2 suka coklat. kte jaga die x bgi kene panas.. x bagi cair kan... same laaa... si coklat edy ni.. edy kene jage die btol2.. bg die x gatai ngan gurl len.... grrrrrr.... marah ni marahh.. ^_^... tu jelaaa... actually.... kenapa terlintas nak pggil si dia coklat. sebab yang ke 2 jee..hehehee... tp boleh plak terkait ngan sebab yang pertama dan ketigaaa... hik3.... ( aaaaaaa....jap g kalau die baca.mesti merajuk (>_<")... hurmmm....tu je laaa.. 

ape2 sebab die pun... edy saje je panggil die camtu sbb at least.. ade gelaran tok die.... kan ke gelaran tu buatkan kite semakin dekat dan mesraaa... =) ye ke tak...? bagi edy yee.. bagi korang x tahu laa.. masing2 ade pendapat masing2.. okeyyyy.. pape pun.. edy syg shah sgt3.... 

Kata2 last edy.... COKLAT tu memang MANIS... tapi MANIS lagi CINTA AWAK wahai muhammad shahrul bin ibrahim.. (^_^")...

hadiah untuk shah.. ti saya belajar buat coklat camni yee.. comel2 camni.. t bagi kat awak..hehee... tunggu tauuu....

ni la sik coklat sayaaa... ci gemokk jugak... hik3... 
ape2 pun...saya suka,sayang dan cinta kat diaa...=)... 

BowLing...^_^...

ASSALAMUALAIKUM....

selamat pagi semuaa.. hari ni bangun awal laaa.. hehee... hari ni.. tetibe jiwa ni  bergelora nak main bowling... tapi yang bestnyeee... 1st time main dengan shah.. 1st time tu kot dpt tinggi gilerrrr.. hehee.. xsangka dapat 199point.... selama ni paling tggi pun 134 jeee kot... masa time puasa... hehee.. terbaekkkkk.... tu makne nyee.. si dia ni bawak semangat ke ape...? adoii.. kalau camni.. len kali lau masuk pertandingan bowl. kene bawak dia sekali rrr.. suruh jgk die pg kat tournament tu.. tggu la tahun depan... sukad bowl...heheheee...kalau dulu dapat 120 je 2 games.. leh lak games last dpt 108... kalau x.. dah leh terpilih untun selection masum daa.. sedihhhh. xpeee.. thun depan kan ade lagi...

ni gamabr skor kiteorang.. hehehe... opsss.. sy tggi lagi..ahaks.. =P xde laaa.. mase tu line bt problem.. jadi x tahu berapa markah sebenar... tapi yang penting.... saya xpenah masuk longkang... x macam si diaa.. hehehee.. jgn marah cayang.... =)

okk.. ni gambar mase kitorang dah habes games.... bola banyak kat situ tp gune 2 jee.. hehee.. soo faham2 je laaaa yeee.... yg len tu utk bergambar jee...


okk.. ni action kiteorang.. hahaa. bukan action laa.. mmg tgh mian btl2 pun ni..hehee...




=) okeyyy... ni je dari sayaa.... =)

nanty nak main lagi.. nak kalahkan shah lagi.. =P i will wait for that moment... =P




Friday, 17 May 2013

kenangan sewaktu memanah...^_^...

ASSALAMUALAIKUM....

hyeee... sekarang nak kongsi yang pasal memanah.. sejak lahir sampai la sekarang.. umur 21.. baru kali pertama main memanah... bukan kali pertama laa.. kali ke 2 termasuk yang cedera tu.. mmg xpenah pun pegang n x pernah tarik tali die.. mmg susah jgk r nak tarik tali diee...tu pun nasib baik sbb ada 1 subject kat kos yg edy amik ni.. kiteorang kene belajar memanah.. mmg bagus laa.. dapat pengalaman dan pengajaran yang berguna kelak.. nanty boleh la ajar kat anak2 kami.. hik3.. ^_~" (gatai la plak) hahaaa... yelaaa.. si shah ckap.. naty dia nak ajar anak die esok2 3 perkara... 1 menunggan kuda.. 2 memanah.. dan 3 berenang.. hurmm. untuk anak2 saya esok2... kecik2 abi die nak ajar dah.. hik3... lalaalaa~...

okey2... dah2.. sambung kenangan edy.. masa 1st edy memanah.. masa tu mmg die tunjuk cara2 nak memanah camne.. diorang duk marah kaki edy selalu x tepat. soo ptt la edy dapat skor 1 jee... and 2 jeee... mase tu ade 3 kali percubaan.. yg 1 agi.. mmg xkene board lansung..hahaa.. jadi keje plak nak kene p cari anak panah tu kat rumput.. hehee.. tp xpe laa.. x malu pun sebab biasa laa.. kite kan baru belajar... hehee.. tp at least xde la cedera pun... heheee

okeyyy.. yang ke 2 plak hari rabu baru ni... 16.5 hari tu... mase ni kiteorang mmg diambil markah.. macam test laa.. sooo.. bleh plak edy lupa nak pakai stonge( sarung lengan) soo.. mmg bagi chaan laa nak cedrakan diir sendiri.. soo.. 4 orang dipanggil tok 1 sesi.. tp time edy.. 2 orang jee.. hahaa.. bukan ikot sangat pun.. sape nak.. pegi la dlu.. soo mase tu mmg tgh panas.. kol 12 camtu la time edy..huhh.. panas xyah nak ckap... okey..

after dah pakai semua alat2 die kat badan mcm chest guard, arm guard, so mula2 lec n abe wey bg bt tryer 2x.. yang masa tryer tu dpat 3 and yg ke2 dapat skor 7.... okey.. so mulaaa laaa nak ambil markah betul2... mase 1st buat dapat 7 x silap... x silap laa... yg sure yee.. markah edy ade 7,7,7,5,5,5... tapi x tau yg mane skor dlu..hehee... so kali ke2 edy bt kene tali kat lengan... mmg pedih sgt2.. sampai merah2...esy pun baiki balik arm guard sbb xkene pakai..  bt seterusnyaa then dpt skor mcm edy ckap tu laa.. buat 2 kali after injured tu... kene lagi... kali ni kat lipatan lengan.. yang ni mmg sakit sgt2 sbb anjang die goress.... after tu mmg ketar2 dah nak tarik tali n takut sgt nak lepaskan tali tu... mungkin ade byak faktor kot yang bleh kene.. yg 1st sekali sbb bayk lemak..heheheheee... yg kedua lak.. terlalu fokus kat target board yg kuning tu sampai terlupa nak baiki lengan bia btul2 lurus.. mmmm.. sakit tu x payah nak ckap.. ni hari ke2 kene.. mmg naik biru habes da kat tgn....hurmmm... tapi best sgt3 laa.. sebab orang yg x pernah kena.. x merasa betapa best kene tali tu..hehee.. even sakit pun tapi bestt.... hehee...

ganmbar ni... masa mule2 kene.... tulis amik gambar. yela kan.. kenagan.. lepas ni xd dah jadi camni..hehee... =) mase ni merah jee... huhhh...


okkk.. gamabr yg ni.. masa edy tgh tulis blog hari ni. dah jadi biru2 dah... yang atas mungkin x nampak sgt sbb mungkin die kene sipi2 jee.. kalai kat lepatan tu.. mmg byak r tali pegi toresss bhgian tu.. tambah2 kan berisi.... hurmmm...
this me... macam pejam mate laaaa plak... hahahahaaa.... masa ni gambar before kene rasenyee.. nampak x arm guard kat bawah tuuu....pttnyee atas sikit lagi..

Wednesday, 15 May 2013

..RILEK BRADER~ART FAZIL FEAT IMUDA...

ASSALAMUALAIKUM....

malam ni. 1st time dengar lagu ni... best jgkk.. hahaaa.. rilek brader brader rileks... hahahaaa... xcaye cube dengar.... =)


Rilek Brader - Art Fazil feat. Imuda

Rilek brader brader rilex
Rilek brader brader rilex
Rilek brader brader rilex lah..
x2

Bila kau penat tengok komputer
Bosan dengan facebook dan twitter
Dia kata gitu dia tu kata gini
Rasa rasa macam nak maki

Jangan brader
Rilek..

Apabila kau sedang memandu
Tiba-tiba kereta belakang potong dengan laju
Aku tahu kau dah runsing
Ikut hati kau nak racing

Jangan brader
Rilek..

Rilek brader brader rilex
Rilek brader brader rilex
Rilek brader brader rilex lah..
x2

Bila girlfriend kau cabut lari
Cabut pulak dengan member kau lagi
Kalau nak diikutkan hati
Nak kau pukul sampai mati

Jangan brader
Rilek..

Bila isteri minta itu ini
Bising berleter berhari hari
Tapi duit gaji tak masuk lagi
Ikut hati kau nak kahwin lagi

Jangan brader
Rilek..

Rilek brader brader rilex
Rilek brader brader rilex
Rilek brader brader rilex lah..
x2

Jom kita lepak di tepi pantai
Duduk sambil bersantai santai
Mari kita tepok amai amai
Mari kita bermastautin di pulau ubin

Rilek brader brader rilex
Rilek brader brader rilex
Rilek brader brader rilex lah..
x
5

..AKU YANG TERSAKITI~JUDIKA...

ASSALAMUALAIKUM...

lagu ni best kot.... hurmmmm... kalau terjadi kat edy.. nak dengar lagu  ni laaaa.. =)

Pernahkah kau merasa
Jarak antara kita
Kini semakin terasa
Setelah kau kenal dia

Aku tiada percaya
Teganya kau putuskan
Indahnya cinta kita
Yang tak ingin ku akhiri
Kau pergi tinggalkanku

Tak pernahkah kau sadari
Akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu
Yang telah kau ingkari

Oh Tuhan tolonglah aku
Hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia
Walau tak bersama dia

Memang takkan mudah
Bagiku tuk lupakan segalanya
Aku pergi untuk dia

Tak pernahkah kau sadari
Akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu
Yang telah kau ingkari

Oh Tuhan tolonglah aku
Hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia
Walau tak bersama dia... dia...

Oh Tuhan tolonglah aku
Hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia
Walau tak bersama dia...

.BAIK-BAIK SAYANG...^_^...

ASSALAMUALAIKUM...

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Chorus
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupmu
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku di siang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Ulang Chorus 2X

..RINDU PADA YANG TAK SUDI..:'(...

ASSALAMUALAIKUM...

Tak guna ku merayu jika orang tak sudi
Hanya menambah pilu di dalam hati
Lebih baik aku pergi daripada ku dihina
Dengan kata-kata

Kusedar diri ini tak sepadan denganmu
Aku sekadar teman waktu kau memerlukan
Dan bila kau dah bosan
Lalu aku kau singkirkan
Dengan tiba-tiba sampainya hatimu

Akan kuteruskan hidup ini
Walaupun diri ini tiada di sisi
Akan kuteruskan perjalanan
Walaupun amat pedih
Terpaksalah aku hadapi

Jangan lagi kau bertanya tentang diriku ini
Biarlah ku menyepi
Susah payah ku sendiri airmata menemani
Sepanjang malam sepi

Apa guna ku merindu jika orang tak peduli
Pada diriku lagi
Apa guna ku mengharap kasih orang
Sedangkan orang tak sudi lagi

Ku berdoa pada tuhan agar jiwa ini tenang
Setelah kau lukai
Sisa kita masa lalu adakala menggangguku
Bersama kenanganku 

Ku berharap suatu hari agar aku ditemukan
Kekasih yang setia
Kuucapkan selamat tinggal
Semoga kau bahagia bersama teman baru
Susah payah ku sendiri airmata menemani
Sepanjang malam sepi 

Apa guna ku merindu jika orang tak peduli
Pada diri ku lagi
Ku berdoa pada Tuhan agar jiwa ini tenang
Setalah kau lukai

SAMPAI KU MENUTUP MATA~ACHA ..




ASSALAMUALAIKUM....

lagu ni kan.... edy mmg dah engat die punye lirik sebab dulu edy selalu dengar lagu ni masa nak tidoo time ade masalah.. soo.. mmg nanggis laa.. huhuu.. so kalau x dengar lagu ni.. mmg lupe terus da lagu ni.. sooo.. ni dah dengar.. tu yang nak tulis lam blog tu.. =) 

embun di pagi buta
menebarkan bau asa
detik demi detik ku hitung
inikah saat ku pergi

oh Tuhan ku cinta dia
berikanlah aku hidup
takkan ku sakiti dia
hukum aku bila terjadi

reff:
aku tak mudah mencintai
aku tak mudah mengaku ku cinta
aku tak mudah mengatakan
aku jatuh cinta

senandungku hanya untuk cinta
tirakatku hanya untuk engkau
tiada dusta sumpah ku cinta
sampai ku menutup mata
cintaku sampai ku menutup mata

oh Tuhan ku cinta dia
berikanlah aku hidup
takkan ku sakiti dia
hukum aku bila terjadi

repeat reff


embun di pagi buta
menebarkan bau asa
detik demi detik ku hitung
inikah saat ku pergi

oh Tuhan ku cinta dia
berikanlah aku hidup
takkan ku sakiti dia
hukum aku bila terjadi

aku tak mudah untuk mencintai
aku tak mudah mengaku ku cinta
aku tak mudah mengatakan
aku jatuh cinta

senandungku hanya untuk cinta
tirakatku hanya untuk engkau
tiada dusta sumpah ku cinta
sampai ku menutup mata
cintaku sampai ku menutup mata

oh Tuhan ku cinta dia
berikanlah aku hidup
takkan ku sakiti dia
hukum aku bila terjadi

aku tak mudah untuk mencintai
aku tak mudah mengaku ku cinta
aku tak mudah mengatakan
aku jatuh cinta 

senandungku hanya untuk cinta
tirakatku hanya untuk engkau
tiada dusta sumpah ku cinta
sampai ku menutup mata
cintaku sampai ku menutup mata

KISAH DONGGENG~STACY..

ASSALAMUALAIKUM...


hurrmmm... lagu ni. suka sangat die punye lirik.. cintai aku~ dengan seadanyaa.. harap... cinta edy sekarang ni... shah betul2 cinta edy seadanyaa... sebab edy tahu.. edy cuma orang2 biasa yang gemuk lagi comelll...hehehehe okeyy.. kene engat.. kalau ade perkataan gemuk.. kene ade comel kat sebelah yee..hahaaa....

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

KEKASIH GELAPKU~UNGU...



ASSALAMUALAIKUM....

lagu ni memang dah lama.. dulu masa sekulah suka sangat dengar lagu ni.... kekasih gelapku.. tapi sekarang xde pun.. edy cuma ada kekasih terangku yang gelap sebab die selalu kena duk tengah panas jee.. heheee.. jgn marah sayang... i tetap love u sgt3..... muaahhhh....

* ku mencintaimu lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yg tahu
Ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku

Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
Yg kucari slama ini dalam hidupku
Dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku
Yg panjang dalam hidupku

Repeat *

Ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku
Ku mencintaimu lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yg tahu
Ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku

Kekasih gelapku

Sentuhan Kecundang~ ekamatra..

ASSALAMUALAIKUM...

heheee.. haaa.. ni 1 ag lagu alme2 yang best.. kalau dgr je suria fm. gerenty nak update lagu and lirik die.. sebab nanty kalau nak donlop lagu.. x egt lagu ape kan.. leh la tgk balik kat bolgg.... lagu sedappppp kan.. mesti r nak donlop.. okey.. ni lagu SENTUHAN KECUNDANG~EKAMATRA.. okeyy.. pasni tggu lak lagu ape..hahaa... =)

tempuh segala rintangan
Kecundang jua menimpa
Kita telah mencuba segala
Namun tewas akhirnya

Putus tak bisa disambung
Kusut tak terhurai
Hilang tak bisa diganti
Patah kekeringan

Cinta terlarang bagai terbuang
Dalam rimba yang gelap
Dan penuh duri

Mestikah aku meratap
Membinasakan diriku
Atau ku biar saja
Ia berlalu

Sentuhan kali terakhir
Abadi dalam hatiku
Tak dapat ku menghalang
Perpisahan ini

ROMANTIS~SPRING..

ASSALAMUALAIKUM....

hye semua... hari ni.. dengar radio suria fm.. tapi x best sangat Dj die sbb bukan DJ Lin.. dj laki... xde feeling pun rase kalau die bace yang sedih2 ni. tapi ape2 pun.. malam ni.. lagu mmg terbaekkk rrr.... Plus3 terbaik gilerrrr.... pas tu sakni.. baru je dengat lagu ROMANTIS dari SPRING.. gilerrrr besttt.. kalau x dengar ni.. lupe dah lagu lama2.. liriknya tahu.. tajok je x... soo... terus google cari die punye lirik.... haaa.. ni lirik dieee...

Bagaimana
Harus kita meneruskan
Percintaan yang terluka
Masa dulu

Andainya kau sendirian
Dan kau masih lagi mencariku
Di sini aku menanti mu

Kenangi saat indah kau dan aku
Waktu itu hidup kita romantisnya
Kita pun berlari-lari mengejar ombak
Di pantai kasih
Akhirnya aku kau tinggalkan

Sejarah cintaku yang lalu oh...
Hanyalah ujian bagimu
Seandainya kau perlukan aku
Ku masih ada di sini
Seandainya aku tiada lagi
Simpanlah cintaku
Di dadamu oh... sayang

Cuba kau ingat kembali
Masa lalu
Kasihku teguh buatmu
Walaupun terluka namun ku bersabar
Dan masih menyayangi

Andainya kau ada yang lain
Waktu ini
Apalah dayaku lagi
Terpaksalah aku membawa diriku
Dan hanya Tuhan saja yang mengerti

Kalau aku mengelamun sendirian
Berderai airmata di pipiku
Kerana terlalu pilunya hatiku
Kau pergi dariku tanpa pesan
Di sudut hatiku yang terluka ini
Terpahat namamu Kaulah kekasih

Tuesday, 14 May 2013

.. Why Milo and Horlick... =(.

ASSALAMUALAIKUM....

hari ni.. ade kelas nutrition pagi tadi.. tetibe camne tah boleh kuar yang sape2 nak kurus.. jauhi Milo and Horlick... OMG... edy dah la suka sangat2 horlick ais... :'( kalau milo tu edy xda la nak kisah sangat sebab kat rumah jarang ade miloo.. and edy pun x selalu minum pun... tapi kalau horlick.. byak la jugak.. kalau edy pergi kedai...kalau bukan oren jus, teh limau, sirap limau, horlick la jawapan die... :'(.... sedap kot.. kalau puasa2... selalu minum horlick.. tapi3... bile dah dengar macam tu.. rase mcm "terpenjara dengan minuman kesukaan.." xpe laaa.. at least.. nasib baik ABC x menggemukkan kan.. hahahaaa... cehhh... ABC tu same je rasenyee.. lagi byak ais... manis lak tu.. alahai.. asal laaa edy xleh tinggal minuman sejok2 ni.... kan bagus kalau edy macam sweetheart edy.. die xleh minum ais... so die akan minum air panas... wahhh.. kalau edy boleh jadi macam die *bersinar-sinar mata sambil mulut ternganga macam patrick*... mesti dah boleh kurus dah.. segala lemak yang bertepek ni jadi cair... ni x... x sedar2 yang dah la lemak banyak. pastu pg bekukan lemak lagi dengan aiss.. hurmm.. berangan sudah nak diet kan... :'(.... *camni la gamaknye, orang gemuk comey yang xsedar diri.. :p..* mesti ade jgk comey tu.. tang mana xtau..hahaaa.. okey laaa.. tu jeee.... soo... kesimpulan.. sape2 nak kurusss... jangan minum MILO ngan HORLICK tau... jangan3... termasuk saya.... errrr2... xjanji... hahahahaaaa.... okey... shah.. tolong minumkan horlick ais tok saya yeee...  i love u so mUch darling....!!!! =)

ni gambo miloo... yang nugget milo tu... -_- i really2 love it very2 muchh.. tapi2... :'( wuuuu......

sekarang ni... saaat ni... milo ni yang de lam bilik... and2... edy x buat air pun.. edy makan camtu je 2 3 sudu... hahaaa.. teruk kan... pemalas... sedap kot.. engat lagi yang dulu.. suka sangat makan milo yang dah keras.. die jadi makan nugget milo camtu.. tp serius.. seedap milo keras lagi dari nuget milo tuu... nak3 lagi... :'(

haaa... yang ni tang paling sedih sekali ni.... good bye my horlick.. i will continue drink u after i get my real weight yaaa... so i'll get fat again... and leave u again for a while.. and will drink u again after i thin... hurmm.. camtu la real lifee.. when someone get thin from chubby.. she will forget how much she trying to became thin... sooo became fat again.. that me.. :'(... hurmmm.... its so hurt to diet... but its easyly to became fat...!!!

... BeTol X.. ???... hEhE...

ASSALAMUALAIKUM...

kali ni an.. edy nak tulis blog ni berdasarkan gambo ni... heheee.. korang tgok tau.. lagipun edy rase...mmmmm... mmg gerenty nye korang pom macam ni.. gerenty sgt3.... heheheee... tgok tau gamba bawah ni.. tapi rase2 ni situasi ni bagi sape2 yang ad pakwe or makwe jelaa kan... tp dalam gamabr tu... gambar laki... laki pun camtu jgk kee.. kalau gurl bt camtu. okey la jgk.. kalau laki bt camtu. mungkin... die sgt2 syg gurl die tu kan. =) sweetnyeeee... =)




Monday, 13 May 2013

sweet..^_^...



ASSALAMUALAIKUM....




malam ni.. gi belek2 blog yang kat dalam fb tu.. last2 terjumpe tajok gelajat orang muda baru kawin.. Ya Allah.. sweetnye laki tu.... :')... kalau saya jadi perempuan tu.. mesti menanggis dah masa baca surat tu.. tangisan kegembiraan... :') ni laa citer dieee.. kat bawah ni...


Alkisahnya, aku ni ditakdirkanlah kahwin dengan sorang mamat nih.

Entah dari mana la datangnya.

Mak aku yang suruh, dia kata budak ni baik la, alim la pandai la.

Lepas tu terus kami kahwin.

Masa first time kahwin tu, memang kucar-kacir jugak la rumah tangga kami.

Dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati.

Eiiiii… geramnya aku!!!

Mana taknya, aku basuh baju dia sekali la dengan baju aku.

Then lepas basuh nak dijadikan cerita, ada lah pulak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku.

Haihhh… memang sakit hati.

Baju baru kot, mahal lagi!!!

Then bila aku tanya dia, kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna.

Dengan slumber dia kata.. ”Lah… awat tak tanya…”

Eiii… geramnya aku!!!

Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pergi shopping.

Ok, fine. Aku ikut je la. Weekend la katakan.

Lepas tu nak jadikan cerita, dia punyalah excited nak pergi shopping sampai aku kalih-kalih belakang.. dia hilang!!..

Aku cari gak dekat-dekat area situ kot2 ada tapi memang hampeh.

Aku try call, tak angkat. Call lagi pun tak angkat. Huhh. Tension betul!

Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta je.

Seminit… lepas tu dua minit… lepas tu…. SEJAM KOT!!

Huhh. Memang sakit hati betul!!

Then bila dia sampai dekat kereta, aku tanya, pergi mana?

Kenapa call tak angkat??!!

Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab.. “Lah.. gi shopping la sayang…

Owh, awak ada call ekk?? Alah, lupa nak bagi tau, terlupa bawa handset… hehe..

” Eiiii… geramnya aku!!!!

Seminggu lepas tu dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili api.

Ok fine. Aku masak je.

Tapi memang la aku ni tak la pandai masak sangat tapi bolehlah kalau setakat nak makan kan.

Aku hidang bagi dia makan.

Masa first time dia suap kat mulut tu aku bajet dia nak kata apa-apa.

Tapi dia diam.

Memang tak kata apa-apa pun sampai dia habis makan.

Habis makan pun tak kata apa.

Aku pun confius.

Dia ni takde respons. Sedap ke tak??

Ehmmm.. kalau ikut aku la, aku rasa ok je lah.

Tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..

Huhhh….. Esoknya, time aku on the way nak balik dari tempat kerja, kereta aku plak buat hal.

Tak boleh start. Panik gak la aku time tu.

Malam dah ni, nak masuk Isyak dah. Haihh…

Time aku balik kerja lewat-lewat lah kereta nak buat hal.

Then, aku call dia.

Yang aku tak boleh tahan tu....

Dia dengan slumber kata.. “Lah awat la call saya… call la mekanik… ingat call saya kereta awak boleh jalan ke??….

” Eiii… geramnya aku!!!

Tapi dia datang jugak lepas tu.

Ada lah dia check apa entah kat depan but tuh.

Dan lepas start terus boleh…

Hmmm.. dalam hati aku kata, “Boleh la jugak mamat ni nak diharap. Mekanik kecil-kecilan, janji free”…

Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pergi outstation kat overseas.

Dia kata pergi sekejap je.

2 MINGGU!! Hmm… aku memang no komen lah.

Dia nak pi buat keja dia.

Takkan nak kata tak boleh kot.

Kerja arkitek biasalah. Busy la kot.

Tapi memang agak sakit hati jugak lah.

Boleh dia lesap macam tu je.

Lepas-lepas naik flight, kot2 la dia nak call bagitau dah sampai ke, ada kat mana ke.

Tapi memang hampeh!!.

Langsung dia tak call!!

Kot2 la nak bagi emel ke tapi memang tak de.

Kosong inbox!!

Eiii… geramnya aku!!!

Pagi tu aku basuh baju.

Ok sekarang aku dah tau dah baju mana yang turun warna.

Aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh.

Sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tu.

Jeng Jeng Jeng.......

Huishh siap dengan surat lagi.

Suratnya berbunyi begini:

Kehadapan isteriku yang tersayang...

Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa.

Jangan marah-marah ek.. hehe..

Saya bukannya apa, saja tulih surat nih..

Bosan… Tak tau nak buat apa… hihi

Pertama sekali saya nak bagi tau lah.

Mungkin awak tak kenal saya tapi saya kenal je awak.

Sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..

Eh...awak tak ingat ke anak Pak Mail kawan ayah awak yang datang beraya kat umah awak time tuh??!!

Masa tu saya nampak awak duk main masak-masak kat belakang umah… hahaha…

Memang lucu sangat. Saya nampak awak macam ‘anak patung’.

Comel sangat… Iskk..

Awak ni.. tak perasan ke??

Keduanya, sorry la pasal hal shopping tuh.

Memang saja je saya tak mau bawa handset time tuh… hihi..

Takut terkantoi.

Ye la saya pi cari baju awak kot!!

Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh??

Huh… memang tension.

Susah betul nak cari.

Memang patut la mahal dan memang patut la awak bengang satu hari… hihi…

Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak… hmm…

Mesti awak bengang kan sebab saya takde respons… huhu…

Sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya jadi tak terkata.

Eh, saya makan dalam masa 5 minit je kot.

Ikut jam dinding kat rumah kita.

Iskk..awak ni.. tak perasan ke??

Keempatnya time keta awak rosak… hmm.

Awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pergi kat awak??!!

Lepas-lepas tu jenuh saya nak pujuk diorang balik.

Tau tak saya langgar semua traffic light merah!!

Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak??

Iskk..awak ni.. tak perasan ke??

Tapi lepas saya tahu saya kena pergi outstation kt overseas.

Saya lagi seronok.

Happy gile sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2??

Saya memang saja je tak call awak…hihi…

Tapi saya ok je.

Saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…

“Wow, look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “

Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)

Last but not least.

Awak… awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…

p/s: Try tengok sama tak dengan baju awak yang rosak hari tu “bungkusan” ni… hihi

Love,

Suamimu.......

Si Dia senyum...

ASSALAMUALAIKUM....

hyeeee... sekarang ni dah nak pukol 8mlm.. kejap lagi nak g makan laaa... cumee.. ape yg nak cakap... bile tgk balik gambar2 diee.. die suke sangat senyumm x nampak gigi.. aiii... mane boleh camtu. ptt saya yg senyum ttp mlt taw.. tp skrg ni dah terbalik... saya lak senyum bkak mlt.. awak senyum ttp mlt.. tp xpe.. sbb awak manis... dibenarkan..hak3... owhhh yee... my heroo kan.. of coz la maniss... =p 

noww.. xde keje dahh.. menunggu utk pi makan.. sementara dok tunggu tuu... so nak update gambar si dia laa sikit..... sikit je... =)


 okeyyy... tu gambar dia masa kiteorng p makan kat kedai kak intan.... dekat ngan nirwana tu.... kalau nak tahu.. ni laa kekasih hati sayaa... wink2..(^_^)... ampa jangan dok gatai ngan die nohh.. chek lempang satgi... hee =P

 ahaaa.. ni laa kiteorang makan kat kedai kak intan tu... sedap kan.... bihun tomyam... ngan nasi sotong... mmg perghhh.. kenyang sgt makan tu.. i xpaa.. i diet..hehee..

 gambar ni... hurmmm... eksyen je erkk.. mcm laaa dia yg tulis nama tu.. hahahaaa..pandai2... xpe2.. yang blog ni.. awak plak yg kene bt tau....

 cantik x saya...??? cantik kan.. =P hahahaaa... die pun manis gak. alaaa.. sweet2 gitu... ampa x bekenang xpaa.. chek dah bekenann sgt2 kat dia ni.. xpa2.. lagi chek sukaa cek sorang ja rebut dia.... hahahaa... =P

yang ni ni... memang die dah x sabar2 nak makan kepsi ni.. lapar dooh2 la katekan... hurmmmm... dah xnak tgk camera dah masa ni... 

 bakal jadi orang kelantan naty.. heehheehee... maklum laa.. rakyat kedah kan... sat g p tukar ic noh.. mai netap kat kelantan ni haaa... cakap sayang isteri sangat... =p chek xmau dgr papa alasan noh... hang x payah nak habaq mai la nohh..

amboi2... jeling cmtu nahh... chek xmau air2 tin tu... check nak mamam bihun sup perut tu haaa... hang xpayah nak mai promote kat chek la nooo... hee ^_^



angan2..... ^_^...

ASSALAMUALAIKUM....

saje je reka cerita yang orang lain post..hehee.. alaaa.. angan2 di masa hadaapan la ni... =).. ceritanya camni..

Pada suatu petang...

Ayang : sayang.. janji erk... sayang takkan pernah sayang perempuan lain selain ayang...?

Sayang : Maaf.. sayang x boleh janji macam tu....

Ayang : Kenapa...?? sayang ada perempuan lain lah ye...? sambil terkejut...


Sayang : Hurm.. sayang minta maaf.. sayang takut suatu hari nanti die muncul dan sayang akan sayang dia..

Ayang : Jadinya sayang x setia la ni...? ( nada cemburu...)


Sayang : Ayang memang cantik..tapi mungkin perempuan tu lagi cantik dari ayang... dan mungkin dia selalu hiburkan hati sayang waktu sayang penat, sayang sedih, sayang marah... Dia mmg baik macam ayang... Dia ada semua sikap macam ayang.. Macam yang sayang inginkan....

Ayang tertunduk membisu.... sambil bergelinangan air mata... sampai hati sayang... sambil air mata turun mencurahi pipi... melihatkan itu,, sayang tersenyum lalu memegang tangan ayang...

Sayang : Memang sayang akan sayang kan die macam sayang sayangkan ayang... suatu hari nanty dan dia akan panggil ayang UMI.. sayang plak ABI..Anak kita sayang.. bukan siapa2 pun.... InsyaAllah sayang akan sayangkan anak perempuan kita macam sayang sayangkan ayang.. bahkan mungkin lebih dari tu....

Ayang : Terim kasih sayang... (^_^)..

suzyani cinta shahrul sangat2....



untuk awak.....^_^...

ASSALAMUALAIKUM....

hari ni... saya cuma nak cakap yang saya dah buat pembaharuan.. iyeee.. kalau dulu blog saya macam sedih2 kan.. saya akan tunggu awak sampai saya dah xde masa nak tunggu dah. okey.. yang tu dulu2.. sekarang ni.. saya rasa saya dah boleh lupakan masa lalu dan kembali ke zaman sekarang dimana saya... hati saya, jiwa saya telah dimiliki sepenuhnya oleh mohammad shahrul bin ibrahim... =) hati die pun same jgk.. saya dah kunci ketat2 ngan byak mangga dah ni dalam hati saya.. heee... =) oppsss sorry.. kunci tu dah karat n xkan dapat bukak dah hati awak dalam hati saya ni shahrul... =) 

okey2.. berbalik pada yang saya nak cerita ni..sekarang saya dah ubah blog saya dari hitam ke warna fav saya.. kuning... jap2.. saya pun minta oren dan merah jgaaa... =) soo... background tu saya nak reka sendiri.. tapi xnak laa.. nak suruh si jantung hati yang rekakan... hahhaaa... boley kan dear.. ? ahh.. xkiraa... boleh jgk yg saya nak dgr okey.. hehe ..=) okey.. blog ni.. InsyaAllah.. saya akan kongsi dengan die.. soo.. blog ni akan ade 2 orang pemilik okey... =)

1 lagi.. hati saya dah rase blog tu cantik.. heheeee.. tapi xde la cantik mane sangat pun kan... tpai not bad laaa... yang penting.. saya dah berjaya buat gambar kat tepi tu.. heheheeee... slideshow gambar kami.. dan2... yang paling saya suka nyeee... yang tulisan bergerak kat bawah tu.. haha. yang tu mmg khas untuk awak sayang... heee... naty awak baca la yee... =)

Sunday, 12 May 2013

Tak Cuba Kembali......



ASSALAMUALAIKUM...

hari ni nak dengar suria fm.. malam ni laa.. 12.05.2013 ni.... tapi boleh plak lagu dia x sedap2.. soo.. bukak la hot fm.. masa bukak tu.. tetibe berkumandang 1 lagu ni.. best jugak lagu diee.. tetibe teringin nak search tapi x tahu tajok ape.. soo search die punye ayat je laaa.... last2 jumpe... ni tajok die.. Tak Bisa Kembali.. afgan... tgk name afgan.. mmg sedap2 la lagu diee.. semua lagu die best2.. tambah2 hensem lak.. tp hairan..kenapa die xde makwe.. dah la study kat malaysiaa...mesti awek2 kat u die admire giler kat die.. dulu pun aku same gak. minat sangat dieee.. t lame2 tu x dahh..hahahaaa.... sekarang just minat kat sorang jee... ehem2... sape lagi kalau bukan pakwe aku kan.. heee... okey2... dah2... ni lirik lagu die.... kat bawah yee...


Saat terindah
Di saat aku mulai terasa
Sempurna cintaku pada kamu
Tika ku bersama

[*] Kini tiada
Kau balas cintaku dengan dusta
Percuma cintaku pada kamu
Sungguh ku tersiksa

Tapi ku cuba mengerti
Dan ku cuba untuk fahami
Lewat semua waktuku
Untuk dirimu

[**] Maafkanlah 

Pintaku begitu 
Tak tedaya tak mampu 
Menjaga cintamu 

Hapuskanlah
Setulus kau khianati 
Usah pernah tangisi 
Maaf sejuta kata 
Ku takkan cuba kembali 

Repeat [*] & [**]

Repeat [**]
Hapuskanlah
Setulus kau khianati
Usah pernah tangisi 
Maaf sejuta kata 
Ku takkan cuba kembali