Sunday, 21 April 2013

8 month... ^_^...

ASSALAMUALAIKUM....

hari ni... masuk 8 bulan da aku kapel ngan Mohammad Shahrul Bin Ibrahim... macam2 cerita ade... yang manis.. yang pahit.. semua ade... ape yang aku tahu.. aku sayang die sangat2... aku harap.. die memang betul yang ditakdirkan untuk aku..

sekarang ni pun die pergi men vb tok u die kat melaka.... n sedang jalan2.. cari barang tok hadiahkan kat aku... ^_^ bertuah sangat dapat diee.. dah belikan baju.. tapi nak lagi carikan something yang lain tok aku... owhh my dearrr.. awak baik sangat3... n3. tenz sbb nak datang minggu ni <3.... love u.. muah3...


ok dah.. 1 gambo cukop... nanty lain mase... aku post lagi... =)

Suke Edit Gambo2 ni.. ^_^...

ASSALAMUALAIKUM....

hurmmmm.. sekarang ni... saje nak post sal gambar yang aku dah edit.... nak ckap lawa tu xda aaa. tapi aku tgk macam laawa je.. heheheeee... cam alaaa2... alaa2 vampire kott..heheheeee... =P


hahaaaa... exactly.... buat 2 sebenarnyeee.. tapi gambo 1 agi x tau p save kat ane.. soo malas nye nak carii.. arghh. sooo.. upload yang ni dulu la yeee.. yang paling penting nyeee.. ni edit ari fon aku sendiri.. hehehee... X Peria U.. huhuuuu.....

Butakah Cinta ...


ASSALAMUALAIKUM...

ok.. ari ni.. xtau kenapaa.. tetibe je teringat lagu ni... then terus rase nak tulis lagu ni...
heheee.. mood jiwang la katakan ni.. =P
.. =)

Berapa lamakah lagi
Terpaksa aku menanti
Sehingga teguhnya
Pendirian di hati

Bukan hanya kepentingan
Malahan keegoan telah ku korbankan
Berlimpahan kasih sayang
Aku curahkan buat mu seorang

Kiranya semua itu
Tak memadai bagi mu
Apa sebenarnya yang kau mahu
Ku tak tahu

* :
Kau hilang bila ku tiba
Kau datang bila ku kecewa
Terasa diri dipersenda

Di mana berakhirnya nanti
Permainan sandiwara mu ini
Sesungguhnya aku tak mengerti

Jika benar cinta itu buta
Butakah mata ku
Berkali terluka masih jua ku menunggu
Apa yang ku ingin kan
Hanya kejujuran dalam perhubungan

Jika itu tiada apalah ertinya
Penantian ini hanya sia-sia

( Ulang Rangkap * )

Jika itu tiada apalah ertinya
Penantian itu hanya sia-sia... 




Thursday, 18 April 2013

Gembira Dlm Kesedihan ...

ASSALAMUALAIKUM....

Okkk... kenapa saya post macam tu.. sebab nyeee.. memang saya happy.. Allah panjangkan umur saya.. Alhamdulillah... dan saya jugak happy sebab kawan2 duk wish semua... memang hapy xpernah sedih.. kalau fikir sebab kawan ade laaa.. yang sedih nyaaa.. sebab kekasih hati saya xde ngan saya sekarang.. dia masuk hutan... die sedih sangat sampai rasa bersalah sangat nak masuk hutan.. tapi nak buat camne.. die kena pergi.. dan meninggalkan saya untuk hari besday saya.. tapi xpe.. saya faham.. yelaa.. saya nak sangat kekasih saya yang 1st wish.. tapi harapan tu tinggal angan2... tapi takpe.. betul... ayang dah redha sayang kena masuk hutan.. hehehee.. ok.. tp kejap jee.. InsyaAllah.. dia balik petang ni sebab die ade game vb wakil u die ari ahad ni.. so die kena lah balik awal.. dilepaskan dari kem awal... kalau x.. mmg die xkan wish dah besday saya.. so makne nyee.. die akan wishh.. tapi lambat.. but..sebagai ganty.. die akn datang ke kelantan nanty minggu depan.. heheee.. cinta die sangat2.... betul2 cinta diee... miss u sayang... blog yang ni.. memang nak citer sal sayang jeee.... nanty sayang baca yee.. sebab ayang cinta sayang sangat3....

18.4.2013 ...

ASSALAMUALAIKUM.....

hurmmmmm hari ni.... genap la umor aku 21 tahun..  hurmm... dah masuk awal 20an da kan..hehee. matang x matang.. xtahu la tu... hurmmm ape yang aku nak gitaw... aku dah ckop 21.. tapi xleh ngundi lagi.. huk2... why3... sedihhh....

ok... ape yang ku nak buat sangat tahun ni... kalau dalam perhubungan dengan family..aku nak perbaiki hubungan yang x baik aku paa yang lebih baik dan lebih elok.. hurrmmm.. then... aku nak jadi seorang anak yang mampu gembirakan mak ayah aku dan family aku... i will do anything for u alls... selama ni aku malas.. bukan malas je.. tersangat-sangat malas dalam buat kerja rumah.. nanty lepas ni.. kan ku rajinkan sedikit..hehee.. sikit jee.. =P n semua laaaa....

okkk....kalau dalam percintaan...aku nak jadi lebih matang dalam percintaan... aku nak memahami dan terima seadanya pasangan aku... selama ni aku kapel cintan cintun tu main2 jee... tah aaa.. tak tahu ape masalah sebenar.. dan sekarang aku btul2 nak serius ngan hubungan kali ni... for mohammad shahrul bin ibrahim.. i'll understand u if u always no time for me... always masuk hutan.. ade latihan masa cuti.. alwayz ade ronkoll mlm2... saya akan faham.. sebab saya sayang awak dan saya mengerti apa tu erti kesabaran... n saya cume harap awak mampu sabar ngan perangai saya dan terima saya seadanyaaa... i'am sorry selama ni sebab saya mudah sangat nak putuskan hubungan.. tapi sebab kesabaran awak... kite macam jatuh cinta balik..hehehee.. ape2 jelaaaa.. x termampu nak cakap.. cuma nak cakap yang ayang betol3 sayangkan sayang.... btw... hubungan kite masih baru lagi... nak masuk 8 bulan 21.4 ni.. hurmmm... insyaAllah kan raya ni awak bawak family awak datang rumah..? hehehehee.. =P

ok.. ketiga ialah... hubungan antara kawan... persahabatan antaran kawan2 lame n kawan2 baru.. hope dalam hubungan ni pun saling memahami.. berfikiran positif dan saling tolong menolong dan tidak tikam dari belakang.. tu je harapan saya... kite 1 saudara kan..  n pada kawan2 yang lame tak berhubung.. x bermakna dah lupaa.. tapi xda masa nak jumpa disebabkan semua masa lain2 kan.. jarang nak cuti sekali.. tapi ape yang nak diucapkan.. saya rindu sangat2 kawan2 lame.. kawan2 sekolah semua.. kawan2 matrik..kawan2 tempat kerja dan semua laa.. i lov u olls semuaaa...

hope masuk 21 ni.. kehidupan saya ebih baik dari yang sebelumnyaa... owhh yee.. lupa nak cakap... tp xpe laa.. yg tu saya post satu lagi sebab ia berkaitan pakwe saya... heheee... ok2.... time kasih kalau ade sape2 baca.. hak2...

Wednesday, 17 April 2013

Bahayanya Panadol ...

ASSALAMUALAIKUM...

PANADOL



ok... yang ni lak pasal panadol... hurmmm... sebbelum ni memang makan panadol... tapi baru tahu yang panadol ni bahaya.. tapi nasib bek la aku jenis x suka makan ubat.. kalo demam pun aku minum air 100plus... ni la sebabnya kenapa panadol bahaya untuk diambil.. x kira la ape.. panadol actifast ke ape kee... tapi memang semua bahayaa.. so aklau sakit kee.. tonlong la jangan amik panadol.. kinum la 100pus.. aku gerenti... nanty sembuh demam tu...

UNTUK PENGETAHUAN,

Ikuti sebuah kenyataan benar dari seorang yang mengalaminya :

“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. . Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita .
 Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

Alternative Treatment ( Tips )
Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak .

Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.
Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan.

Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam mulut anda.

minyaak yuyi ...

ASSALAMUALAIKUM....

ok sekarang ni nak share yang ape yang aku baru jumpa... minyak yiyu tu ade minyak babi... aku x tahu l bende ni betul atau x sebab yela sekarang tengah panas PRU13 ni... soo juz nak kongsi jelaa. kalau x betol.. maaflaaa.. kalau betul.... habis laaa... sebab akak2 aku memang guna minyak ni tok anak2 die.. so nanty balik ni... aku nak gitaw diorang pasal ni.. baik bertindak daripada terus berlaku kan... =)


tula kot.. juz sharing maklumat yang aku terima dari fb jeee.. =)

Tuesday, 16 April 2013

=) ...

ASSALAMUALAIKUM....

juz nak upload gambo... malas nak tulis...




 soo now... :)


150 Juta Kali......



ASSALAMUALAIKUM....


hurmm.. tgh2 study ni.. tetibe terdengar lagu 150 jutaa... lagu die best kan... i mean die punye lirik.. impian aku.... aku nak belajr maen gitar.. n nak nyanyi lagu ni tok pakwe aku.. kikikii.... =P... soooo... ni la lirik diee.... tapi kalau nak baca lirik tu.. jangan la sambil nyanyi.. sbb dah tahu.. baca lirik je.. nak nyanyi terus... =)


Untuk kali ke seratus lima puluh juta

Mereka tanyakan engkau soalan yang sama

“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”

“Apa kau buta apa kau pura-pura suka”


Di seratus lima puluh juta kali itu

Di depan semua engkau tarik tangan aku

Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu

Sambil ketawa engkau bilang satu per satu


“Dia mungkin bengis seperti singa”

“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”

“Dia mungkin keras bila bersuara”

“Tapi dia jelas jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”


Eh dah lebih seratus lima puluh juta kali

Aku pesan padamu apa yang bakal jadi

Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi

Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi


Di setiap seratus lima puluh jutanya

Aku pun dalam hati semacam tak percaya

Apa kau lihat pada aku jujurkan saja

Terus kau cubit dagu aku sambil berkata


“Sayang mungkin baran tak kira masa”

“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya”

“Sayang mungkin saja keras kepala”

“Tapi sayang manja bila kita berdua”

“Saya kenal sayang saya”


Buat apa di cerita

Bahagia kita rasa

Biar tak dipercaya

Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa

Asal pakai selesa

Berkilau tak bermakna

Kalau hati tak ada


Aku lebih bengis dari sang naga

Tapi bisa nangis semata demi cinta

Suaraku keras tak berbahasa

Kerna aku rimas gedik mengada-ngada


Aku mudah baran tidak semena

Mana boleh tahan angin cemburu buta

Dan aku sengaja tunjuk keras kepala

Aku punya manja kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua


# so how... best x lirik dieee... aku selalu nyanyi part aku mungking bengis seperti singaa... heee... sbb aku rase tu secocok benar ngan aku... =)

Monday, 15 April 2013

Tenang =)...

ASSALAMUALAIKUM.....

OK.. sekarang  ni jam menunjukkan pukul 8.46pm.... so masa untuk study for preparation CA esok.. hope segalanya mudah untuk menjawab..heheeheheeee...

ape nak cakap kat sini.... heyyy.. perasaan saya tenang.. x serabut pun... sebab x effect sangat pun.. ape je la tadi tu... benda kecil pun nak jadi besar and3 paling penting... perasaan yang TERASA.... tu yang penting...segala yang kecil jadi besar.. n sebab post3 kat laman sosial yang menyebabkan masalah tu jadi lagi besar... aiyooo huhuu.. sbb dulu ade terbaca.. meluahkan perasaan kat laman sosial dikira x matang... xpee.. saya  mmg slalu bt camtu pun.. so x de la terasa sgt.. tpi bagi sayaaa..eeeeeerrrrrrr..... xde pape laaa..... sy ok jeee.. soo noww....yang penting... CA... u oll buat hal u... i bt hal i.... =)

minggu depan.... jumpa my <3 x sabar~~ miss him so muchhhh..... Mohammad Shahrul Bin Ibrahim...

BERUBAH...=)...

ASSALAMUALAIKUM....

kalau tengok dulu.. x sangka akan jadi macam ni.... and xtahu kenapa boleh jadi macam ni... ok sem 1.... elok.. semua kawan.. sem 2.. elok jugak.. semua kawan... masuk sem 3.... dah perpecah... dah x bertegur sapa.. bertegur untuk hal2 penting jee.. makan dah x sekali.... masuk sem 4... mmg dari sikit je pecah.. sekarang dah berteraburan.... saya x tahu di mana silapnyaaa... tapi dari pemikiran saya.. saya tahu kenapa semua ni terjadi dan ape punca semua ni terjadi... =)

x sangka kan.. kalau tengok dulu... hiking same2... kuar makan same2... pergi sana situ sini sama2... but now.... retak dan pecah.. ni idea tok jadi cam dulu balik... really miss zaman dulu2.... :'( salah ke kalau semua balik seperti dulu tanpa mengecilkan hati mane2 pihak... :'(

gilaa =)...

ASSALAMUALAIKUM.....

esok nak CA.... diorang ni boleh plak duk nyanyi... main gitar... rakam.... aduh.. esok semua jawab sal lagu ni yeeee..... =) ..... terbaekkk... tulat beday sayaaa.. =) werkkkk.. =P......

Perlu kee..??...

ASSALAMUALAIKUM.....

hye3.... hari ni hari paling excited nak tulis.... banyak perkara yang terjadi tadi....  nak cakap aku meluahkan perasaan ke ape ke.. lantak la... sebab kite same je.. aku luah.. ko luahh... cume yang pelik... mmg ade yang pelik sangat2...

1) ok.. ni 1st.... perllu ke gitaw saya merajuk..... awak saya merajuk... xnak buat ape2 dahh... aku dah merajuk... dah merajuk... dah merajuk.... -_- kat sini heran.. perlu ke merajuk najk bagitau semua orang... nak suruh orang pujuk.. heyyy.. aku engat perkataan seseorang ni... kalau seseorang tu merajuk..aku xkan pujuk. so camtu la aku terapkan dalam diri.. aku xkan pujuk orang jugak... hahahahaaaaa.... tapi3.. kalo bf aku.. aku pujuk laaaa....

2) ok yang ke 2..... dah merajuk 1 hal... then nak luah.. suruh orang buat.. kenapa awk x buat sendiri... sepatutnya awk yg buat..luahkan barulah nampak ikhlas... ni awk suruh orang len yg xde mase tu... sooo ape akan jadi... TOKOK TAMBAH.... tu laaaa..... tokok tambah... ok.. btul x....???

3) haaaa... yang ni plak... kenapa nak sedih sangat.. saya rase mende tu xde la yg menyedihkan sangat... lagipun... saya rase mende tu x patut nak gitaw pun orang ramai..... dulu. ade jgk terbaca.... laman sosial.. nak luah2 kat orang ramai... sekarang camne... awak sendiri yang bt....

4) hurmmm.... maafllaaaa andai saya terkasar bahasa dan akan menguris perasaan awk.... bukan nak berkurang ajar.. bukan xnak kenang budi baik... tapi macam geram jugak bila bende tu terjadi dengan kene atas batang hidunng sendiri.... huuuuuu..........

Apekah..?? Tu Laa...

ASSALAMUALAIKUM....

hurmmm... ape yang nak diceritakan hari ni.. bukan nak cerita tapi nak luahkan..... hahaa.. ade masa lak aku nak citer2 ni.. padahal esemen belambak n CA sedang menunggu.. ok..malas la nak study.. tu jee.. ok pasni aku nak buat essay BI lak... aduhh... susah...

yang nak ceritanyee.... ade satu kawan aku.. kawan ke..?? of coz la kawan... semua aku kawan.. selagi x buat ha ngan aku.. kawan aku la tu.. hee... ok...

1) die x suka datang ke kelas... kenapa..?? aku pun x tahu laa kenapa... malas2 aku pun.. kadang2 aku pegi kelas.. even lambat.. om ape.. dari xpegi langsung.. ok.. ni 2 dalam 1.. kenyataan dan perli..hahahaaa.. aku pun x faham.. buat pe x datang kelas.. orang len leh datang.. die x leh.. aduhhhh.... terima la nasib nanty...

2) ape terjadi bie x datang kelas... xtahu ape2 la kan.. haaa tu laaa... xnak datang then ank tanya2 orang... ni nak cakap.. bukan ape.. mmg la kadang2 aku pun x datang kelas n selalu tanya orang.. tapi masalah... die selalu x datang.. ok kalau ade 10 kelas seminggu.. aku x sure die bleh datang x tok2 kelas... boleh ke x..aku x pasti...

3) kenapa die tanya aku...? ok mungkin sbb sblum ni aku baik hati sangat jawab2 ape die tanya.. well... x berfikir... tp bile lame2.. oiii.. gerammmm jugak.. asal x tanya kawan baik ko jeee....? ok kalo xnak tye kawan baik.tye la kawan ke 2 baik... ke sbb ko mmg ade mslah ngan diorg sampai EGO besar sgt xnak tanya kawan2 lain.. hurmmmm.. ok kalau aku... aku tye kawan aku.. then tanya kawan aku... then tanya kawan aku lgi... hahaa.. sebab semua kawan aku...

4) die dah tanya tapi orang x jawab pun.. haaa... yang tu aku xleh nak gitaw ape.. ko imbas la kembali ape yang korang dah lakukan pada kami.. hurmmm... n why diorang xnak balas...?? diorang tgk post ko.. tp x jawab... any idea...?? i think u know what the answer right....?????? of coz laaa.. u kan better sgt3 dari kami2 semuaaaaaaaaaa...

5) ok tu jelaaa... bukan nak cari gaduh... n bukan nak kutuk.. tapi nak luahkan... aku tahu,, mugnkin akan ade orang bace ni.. n bgtahu orang tu.. tapi wait... aku x mention sape2.. then kalo betol la orang tu tahu.. camne die leh agak yang aku TERASA... ok apabila die terasa.. amknenye betol la ape aku cakap tu.. huuu... ok sorry.... again... bukan nak mengutuk.. korang kawan.. kita kawan... cuma yelaa.. dalam berkawan.. kene saling menghormati.. bukan membangga diri.. ok..... gud night... =)

Sunday, 14 April 2013

ASSALAMUALAIKUM.....

1st... semoga Allah memberkati hubungan saya dan dia... semoga Allah panjangkan hubungan kami dan kekalkan hubungan kami... sesungguhnyaaa.. dari kawan.. bergurau sendaa.. saling berkongsi maklumat sehinggalah kami.... saling mengenali hati budi masing2..... terjalin sebuah ikatan yang begitu suci... si diaaa... sungguh tabah dan bertahan melayan karenah sayaaa... Ya Allah.. Jika benar dia jodohku... Kau kekalkan lah hubungan kami.... :'(...  aku sangat mencintai diaa...

terima kasih sayang... tanpa sy tahu.. awak buat nametag nama sayaa... =)


Di Tinggalkan..(T_T)...

ASSALAMUALAIKUM...

Hari ni memang indah.. macam biasa..pergi kelas.. muke senyum.. tapi dalam hati.. xde sape yang tahu...
teman istimewa yang saya sayang sangat2 kat die.. merangkap kekasih.. pergi masuk hutan sebab ade training universiti die.. maklumlaaa budak UPNM... OMG..... kenapa die kena masuk hutan di saat hari lahir saya nak tibaa..

Sebagai seorang kekasih.. mestilah saya nak dia lah orang pertama yang wishh kat saya.. orang yang pertama telefon dah nyanyikan lagu happy besday... tapi... sekarang die dalam hutan.. dan segala kemudahan seperti telefon die x bawak... :'( segala harapan sayaaa... segala harapan saya hancurrrr......

pagi tadi sebelum bertolak ke kem.. die telefon.... n say i love you... :'( i love u too dearr... n i really miss u right noww... really2 i miss u..... hope die selamat kat kem tu... :'(

SAYANG.... I NEED YOU SAYANG..... :'(

Monday, 1 April 2013

30 maRCh 2013 CH part 2...

ASSALAMUALAIKUM...

okk.. pagi ni kiteorang bagun.. tp malam semalam tidur mmg sejok sangat2.. even lam selimut pun..mak iahhh..sejoknyeee... huhuu..

ok pagi ni kiteorang pergi ladang teh... xingat dah kat mana... mak ayah akak ssemua duk minum teh tapi saya ngn adik2 n ngan anak sedara pergi ambil gambar kat ladang tehhh... aduhhh.. lleh lak pergi pakai tumit tggi.. then mula la takot2 nak turun bukit tu..last2 sekali ambil gambar tempat orang ramai jee.. huhu... nak wat cane kan... nanty pergi ngan kawan.. baru nak mbil gambar bg puas2...heheee... ok..after minum2. kiteorg pergi beli teh2 semua tok sanak saudara yang x pergi ni...heheee....

pastu kiteorang pergi kat kedai strawberry lak... ape tah nama die.. x egt.. n ambil2 gambar then pastu baru beli strawberry semua sebelum pulang... kiteorang x pergi jalan sgt sbb mak sakit kaki..hehee.. tu jelaa. tp best naik ngan mak ayah jugak.. =) susah kot diorang nak pergi melancong bagai..hehee.....

sesi upload gamboo...hehee..















29 mARCH 2013..CH part 1.

ASSALAMUALAIKUM...

29hb ni... hari jumaat.. mase ni kiteorang bertolak dari besut pukol 6.30pagi untok ke Cameron Highland.. family akak... ayah..mak.. adik..dan saya... rase2 ni 1st time kot mak ayah naik cameron.. tambah2 ayah yang x suka nak jalan2... tp ni kire adiah besday die tahun ni laa.. so kiteorg pergi cameron.. sampai tu dalam pkol 1 lebih... kiterang menginap kat iris guest house.. mcm apartment ade 3 bilik semuanyaaa.. masa tu abg ipar dapat rm280 je sbb kiteorang direct tu kwn die... tp ms kiteorg ngah nak ambil kunci.. ade la 1 family ni nak sewa yang 3 bilik mcm kiteorang... n then die ckap harge rm400... terbaik rr.. mahal giler... mungkin sbb mase tu cuti sekolah kot naaa...

ok... sampai je kiteorg rehat dulu... sbb hujan etek... then after asar baru pergi jalan.. 1st kiteorg pergi kat raju strawberry x silap.. yg tempat dia tggi giler.. naik mendadak kot... then kat sane.. kiteorg  makan aiskrim strawberry plus2 coklat n kek strawberry plus2 cheese.. mmg sedap sgt3.... pastu balik tu kiteorg pergi pasar malm die... kiteorg beli nasi ayam... yang ayam die kerat 4 je seekor ayam tu...n harga nasi tu rm5 jee.. mmg murah sangat3.... berbaloi laaa... belah 4 kot.... yang t xsempat nak ambil gambar... sbb mase tu fon rosakk... adehhh.. n kat situ jgk beli baju i love cameron highland.. tp mcm ditipu je sbb akak ckap ptt leh minta murah lagi..huhuu..xpe laaa..nak wat cane...

balik tu kiteorg makan n tiddooo.. lupe 1 ag.. citer ni mmg pengotor tahap gilerr.... leh lak.. after uk2 tu. flash2 toilet.. air tersumbat.. d***... sbbb tu laaa saya elergy sgt nak gune toilet2 mangkuk tuu eeeee.... nasib bek mkan nasi da masa tu... mmg after tu tahan je kalau sakit perot..mmg eeeee.. gelii dowhhh...





Dapat 2 Baju.. Yess...!! hepy..!!...(^_^")...

ASSALAMUALAIKUM...

hari ni.. 1/4/2013.. saya terasa sangat la happy ssebab dapat 2 baju free... 1 dari korea n satu lagi dari junior junior yang belanja... heheee... senyum sampai telingaaa...

btw.. tenz suesoraya yang belikan i baju i <3 korea tu.... warne hitam gitu..jauh kot baju tu. umor 30 pun belum tentu dapat p korea.. lain r kawin ngan anak datok kee.. hehee.. honeymoon kat sane..hahaa.... n tenz jugak dekat kak ikin n abe iqbal sebab sudi belanje saya.. even baju tu rm10 jeee.. tapi hepy kot... free2 dapat.. dah la tulisan i <3 kelantan.. n warne kuning lak tu..mane xnak nyee xsukaa.. warne kegemaran saya....hehee... xpee.. nanty hari len saye lak belanje akak n abe yee..hahaaa...yelaaa.. kadang2.. kite dibelanje orang.. n kadang2.. kite lak kene bermurah hatikan... heheee.. tenz soo much to suesoraya,kak ikin n abe kebaa.... sayang u'oll sgt3.... :')...