Thursday, 26 July 2012

Owhhh June.. '6'...

ASSALAMUALAIKUM....

Hye... nak tanye something... korang perasan x nape ngan bulan june lam blog edy ni... ahahahahaaaaa... cepat tekaaa.... hurmmm.. xpayahh la teke.. macam la edy dengar korang bg jawapan.. heee..

okk.. edy nak gtau yang bulan june la edy paling cikit post blog... hehee.. bukan napee.. mase tu mmg minggu exam final.. heeee... soo.. maybe xdak mase la kot nk ngadap lappy.. tapi at least ade jgk kan dari xdak lasung... heheeee....

okk.. tu je laa.. meh edy nak tarok gambar2 mase exam tu.. hihik.... jeng3....


gambar ni edy x tahu la edy ngah study ke or ngah tidoo. heheee...



 hahaaa.. yg ni bajet study je tu.. heeee



sal urinary bladder...?? anatomy tuhh.. heheee...errr.. ni mase ospe laaaaa...



ni name die jijahhh... hahahaaa... blkg tu shanarly.. haii...heee



jijah tipu study tuuu..... hahahaaaa....



haaaa... yg ni jgn tekejut lakk... ni lah bilik edy n meja study edy... MasyaAllah.... serabut gilerr... hehee...
mmg pomm.. edy x pandai nak kemas lerr.. soo.. mesti cari suami yg pengemas ni.. heheee... muahahahaaa... yg x tahan nyee.... fb dpn buku tuu.. heeee... (>.<").. kantoiiiiii......


Sadness Story + Picture... ;'(....

ASSALAMUALAIKUM..

kali ni kan... edy post sal ape yg edy lukis tadi.. hehee... memang x lawa pom tapi edy suka jugak la melukis ni even x lawa pom.... heheee.... welll.... nak wat cane kan... kat bawah ni lebih kurang citer laa.. mesti korang tahu kan ape maksud gambar ni... heheee... 

Hehek..... =)



Nahhh... ;p



wahhhh... =D



Hahhhhh... O_O"



Huk3...=(



Iskkk3....;'(... mommm.. its occur again.... now i'm alone ..... ;'(



Haaa... malas nak tulis panjang2.... faham2 sendiri la yee. heeee.... sory lukisan hodohhh.. tpi cute jgk la kan dari x cute lasung... heheheee... klaaa... bye2... salam...

Wednesday, 25 July 2012

kau suka aku dan aku suka kau... (^_^)...


ASSALAMUALAIKUM..

Kali ni kan.. edy nak post sal lagu ainan tasneem.. bukan apaa... lirik lagu die kan.. macam ade nak same ngan kisah edy jee.. tapi dah putus da laaaa... tahh.. jodoh x panjang... hahaa.. t edy nak compare cane edy knl die tu ngan lagu aku suka dia ni.. ahahahaaaa....




“ aku lihat dia disana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghapirinya
Lalu aku menyapa dia”




Ok.. kat atas tu lagu aku suka die.. yg kisah edy plak.. mase tu edy duk kat pumaa.. kat meja makan.. ngah makan nasi free... ngan kawan edy.. then die nak p toilet...die lalu depan meja edy.. edy penah tengok dia sekali je sebelum ni.. pastu kawan edy cakap sal die kat edy mase dia lalu tu.. so bile die tgk edy... automatik edy tegor cakap hai *****... jom la makan sekali.. ade lebih ni.. maklum laa.. edy ni mudah tegor orang kalau nampak cam mesra jgk.. acecee.. hahaaaa....tapi kalu ngan lirik tu.. xde la nak dekati dia.. or nak hampiri die.. juz tegor jela.. ahahaaaa...




“dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia”




Haaa.. kat sini lak... hurmmm... edy xde la mula bicara sgt.. edy juz tegor yg tadi.. pastu lepas die g toilet... ye pun duduk dekat meja edy makan sambil tgk edy..ahaaa.. segan kot... orang tgk kite makan.. hahahaaa... pastu edy cakap la lagi.. jom makan sekali.. die cakap xpe laa... Kenyang daa.. pastu die pom pegi...bile da abis makan...edy bt study group kat situ, 3 org sekali.. then die selalu pg tandas pastu mase kuar tandas tu tgk edy..hahaaa.. mule2 tegor laa.. bile da byak kali.. malas laa.. segan lak.. gpom nk fokus kat study group ni.. hahahaa... tapi mmg la kiteorang men mata pom... yg pasrt timbul rasa bhagia 2.. erkkk.. mase tu xde lagi.. haha.. xdak perasaan pape pom lagi...heheee...




“bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu”




Ok... maksud lirik tu yang ada kene mengena ngan edy lak... bila die mendekatiku, hatiku rasa sesuatu.. ok... mase ni edy yg mula komen kat fb.. tpi edy komen jus mmg saje2 nak komen sbb tgk gambar die len macam.. edy tegor cakap nampak gemok.. then tetibe lak ade kawan edy komen sekali.. die pom bls2 jgk laa.. kiteorg komen2 byak... mase tu dah macam terkejut.. ehh die ni... macam minat kat aku je die nye komen... hahahaaa.. perasan.. werkkk.. gurau jelaa.. tah... tapi ade la rasa sesuatu... hahaaaa... n bila die senyum pada dariku tu kan... ngan edy ye camni.. masa dia, mula hantar chat pada ku.. hati ku rasa x menentu.. ehee.. die yg anta chat dulu... soo kiteorang pom berlarutan laaa sampai la betol2 mmg ade rasa sesuatu... hik3... =P


“ kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya
Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya”


Okkk.. yang ni plak.. bila dah rasa ade sesuatu tu... makne nye macam edy suka die la kan.. ahaaaa.. so etibe lak datang.. ehh die ni dah berpunya ke.. sbb edy dah rasa jatuh hati kat diaa.. edy rasa nak memiliki dia..
Edy rasa macam nak jaga diaaa... edy rasa macam nak jtuh cinta kat diaaa... n edy macam nak jaga je die.. rase je ok semua tu.. hahaaaa.... tapi yg edy ni kes laen..ape yg laen.. biarlah rahsiaaa.... ahaksss..... (>.<”)...

“ bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia senyum pada diriku
Hatiku rasa x menentu”

“mungkinkah aku, kan berjumpa dengan nya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya”

Okeyy... yg ni plak.. edy x tahu samada nk jumpe die or gtaw die... or edy nak diamkan saje.. tggu die yang ucap dulu... soo.. edy pom pilih diam jee.. bg edy... kiteorang juz chat2 dulu.. hahaaa... pasal perasaan xpe.. edy berserah.. kalu dah jodoh xkan lari kemana kan.. heheee.... =P





“ ku terima satu nota darimu
Yang tertulis ‘aku suka kamu’..





Okeyy.. yang ni plak.. edy x sure laaa edy terima chat lam fb ke or kat dalam msj yang die mention yang suka edy mase mua2 first tgk edy... dia cakap mungkin bagi dia macam 1st love camtu.. ahaaaa.. macammane tu yee.. yang sure.. die x hntar nota laaa.. hehee..but edy nak sangat2 jumpe laki yang suka edy epas ni... die hantar nota kat edy... cakap suka edy.. edy suke simpan nota2 cinta ni.. heheee... tingat zaman2 xmatang dulu.. men balas2 surat cintaa, surat gaduh laaa...sampai skrg simpan.. bila bace balik... tetibe jadi cam ni à (-_-“)... malunye..asal x matang sgt mase tu... hahaahaa... tapi sweet.. heheee..

“bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu”




“akhirnya kini ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini, aku mulai bahagia
Menerima cinta darinya”




Okkk... part ni yg last kan... hehee.. akhirnyaaa... mmg edy ceria pom... sbb die pandai layan edy..amik haty edy... n mmg diriku sgt gembira... gembira3.... hahahaaaa... edy mulai bahagia menerima cinta darinyaaa...  tapi itu dulu.. sekarang edy da xde ape2 dah ngan die.. sooo edy nak ubah la sikit lagu dia.. akhirnya kini ku kan mampu ceria, diriku sangat gembira, akhirnya kini, aku mula bahagia, berpisah cinta darinya...  n why.... why n why... biarlah rahsia antara edy dan diaa...











Edy juzt nak share perkenalan kiteorang je.. tu je.. xnak burukkan or baekkan sesiapa.... hurmmm.. tu je laa... heheee... sooo.. tajuk yg paling sesuai tok citer ni ialah dia suka aku then aku suka dia.. hahaahaaaaa.... =P.... gambar tu edy baru je buat tadi n edy terus edit n edy teros letak lam blog.. hahaaa...tapi cumilllll kan... hik3..cumil sgt3... (^_^“).. hahaaa...dah nak start perasan daaa ni...edy bt tu sbb.. edylah antara insan yg xde keje nak bt... soo tu la jwpannyaa... heeeee.... =)....klaaa...  bye3.... salam korang...



Tuesday, 24 July 2012

EDY... (^_^)...


ASSALAMUALAIKUM..

Hurmmm... sebenarnye kan.. lame da nk post pasal ni.. tapi kadang2 fikir malas la plak.... tapi bila ngan xde elektrik masa ni.. tetibe jadi rajin lak nak edit2 gambo..  nak tulis sal ni... mesti korang heran kan kenapa edy membiasakan diri edy ni edy...???

Sedangkan name penuh edy... nur suzy*** **azila.. haaa... yg laen tu xnak la gitau.. macam la korang egt pom... heee... sooo singkatan edy buat ialah suzy nurazila... ok la kan.. mmg name edy pom kan.. jadi dgn name ni... korang pun selalu pggil edy suzy kan... xpom ilaa.... lau kak umaa.. mmg pggil kak daa.. lau ngan anak2 lak... diorang pggil che kak.. hurmmmm... but why i still and usually use edy in this blog...??

Ok.. kalau korng nak tahu.... edy kan chubby cikit..hahaa.. cikit ke...?? byak kot.. tp byak ke...?? tah laa.. atas orang yg tgk laa.. ade yg ckap ok.. x gemok pom.. juz chubby cikit je.. camne tu erk.. alaa... pendek kate chubby la kot... mybe adik bongsu dalam golongan2 chubby... hahahaaa.. so0o... ramai la kawan panggil edy cam teddy bear gitu... tu la terkeluarlah pekataan edy ni..  yelaa... xkan nak pggil teddy bear kot...namoo0o lah edy... pggil edy dah laa... hehee.. tu la citer diee...

Zzzzz.....da malas nak taip panjang2.... sekarang nak buat blog pendek2 tapi byak dari byak tapi sikit... heheheee... xde laaa.. edy ni... juz byak idea kalo edy tgah stress, sedih.. soo i need something to make me feel so fresh... soo0o.. byak la karang2 nye.. tapi skrg edy biase2 jee..soo.. camni la care edy post... haa tapi sebelum tu.. comel x gambar bawah ni...??


Heheeee.. comel kan.. werkk... =P

Klaa korang....salamm...

Monday, 23 July 2012

22.7.2012... (^_^")...


ASSALAMUALAIKUM...

Kali ni.... edy nak citer pasal ape yg dah belaku pada 22.7.2012... edy x tahu la tu hari apa sebenarnyaa.. sama ada hari ni hari menyedihkan bagi edy.. atau hari pembebasan bagi edy... atau hari edy patut bersyukur atau sebagainyaa... edy betul2 konfiusss....

Ok... ape yg edy nak cakap... hari ni edy da putuskan tok tak bersama ngan someone yang edy mungkin sayang kat dia sebelum ni.... mungkin sayang..?? x laa... sebenarnye edy sayang... sayang sangat kat dia... tapi tahh... mungkin dia x sayang edy da kot... bukan mungkin... sah dan ternyata kot... arghhh.. ape2 jelaaa.. tah laaa... edy x tahu nak gitaw ape edy rase... tapi yg edy tahu.... mase nak putus tu je edy sedih.. mmg sebak sangat2... mase tu pukol brape tah.. yg tahu nyee.. da 6lbh camtu laaa...  tp juz mase tu... that time only... lepas tu edy rase macam tenang gilerr... mungkin inilah masanya untuk edy mulakan hidup baru dengan niat yang baru dalam bulan ramadhan ni... yeee... edy nak bertaubat... apa yang edy lakukan sebelum ni mmg salah sangat2... tpi sedihnyee... edy xleh puasa... sooo edy nak tunggu nanty edy leh puasa... edy betol2 niat nak berubah.... ape pun yang berlaku sebelum ni.. edy nak bt pengajaran... perkara yang di ibaratkan bayang hitam dalam hidup edy dulu, kini kembali lagi... tp Alhamdulillah... edy diberi peluang tok sedar... dan edy betul2 nak gunakan peluang ni... thank God... 



tapi edy x faham... kenapa sampai nak unfren edy... hurmmmm.... salah ke even da xde pape.. pastu bt biase2 je... tahu la kite putus cara gaduh... tapi... tah laaa.. xpe laaaa... ape yang penting.. haati da bersih.. fikiran dah clear.. n mula kan hidup baru... chaiyokkk edy.... muahahaaaa.... hurmmm.. 2 jela kot.. salam..

Friday, 20 July 2012

WoWww!! Genting Highland (O,,O")...

ASSALAMUALAIKUM.....

Korang penah pegi GentingHighland  x.... ok.. edy penah pagi... 2 kali... first 2 mase edy form 2.. tp mase 2 edy juz men indoor je... pastu yg 2nd lak.. edy g mase edy tahun 1 study kat USM... hurmm.. mase 2 edy pegi ngan kawan2.. Kak Yu ngan Kak Fara...mmg seronok sangat pegi ngan kawan.. sbb kite ade teman nak maen yg extreme2... kalau dulu edy pg ngan akak... semua die xnak maen... sampaikan edy merajok nak nanggis.. yelaa.. buat ape pg lau x maen kan... tp bile ngan kawan ni.. semua edy maen... xde la semua.. yg air2 2 x sbb die tutup... yg laen2 die bukak laa.. tp huhhh... mmg terbaek rrr... hahaaaa....

hurmmm... mule2 kiteorg pg.. engat kan die x bukak sbb hujan. mmg frust da ni.. tp kakyu ngan kak fara bg smgt  ckap ade mase lg len kali... huuu.. n last2 die bukak jgk outdoor games sbb cuaca pom da elok... hepy kemain mase 2 tau... heheeee..

ok... yang ni edy nak cakap ni yang kenangan pagi kat sana... heheee.... mule2 edy masuk kan... kiteorang maen yang buaian gergasi kot... huhh.. yang 2 mmg edy x behenti dok mengucap.. dah la mase 2 duk tepi sekali.. that mean paling luar sekali laaa.... die punya tinggi diee.. waaaa... nak nangges ase.. mmg ingat lagi... mlt ni asyik x behenti la duk sebut Ya Allah...Ya Allah.. pastu duk mengucap... pastu mase die paling tengah laju 2.. mmg fikir mati da mase 2.. duk terbayang yang camne la kalau jatuh mende 2.. mesti melambung jauh... heheeeee.... takut sangattt...



 haaaa... tgk la yang ni... huhhhh..... pucat laaaa..... siuss takut gilerr nek bende ni....

okkk... yang ke dua plak... x silap edy.. kiteorang maen yang space shooter... huhhh. yang 2.... mmg... mmmmm.... mmg xleh nak terkate ape dah yg tu.... mase mule2 naek.. hepy laaa... siap amik2 gamba lagi mase 2... tapi... mase paling top 2... mase die behenti.. da bedebar giler daa... sbb mmg lemah skit tempat2 tinggi ni... pastu mase die turun.. masyaAllah.... x ternafas nyawa... ngan punggung terangkat x ase kerusi lasung...  Ya Allah... mmg x tahu nak cakap ape.. mmg sah2 dah xnak naek mende tu lepas ni... kompom xkan naek dahh.. gilerrr takut.... ptt r kak yu xnak naek mende 2... die dah penah ase rupenyaaa..... edy ngan kak fara je yg naek.. turun 2 mmg muke pucat2 gilerrr....





haaa.. tu laa gambar edy ngan kak fara mase 2.... alaa.. tu gambar mase tengah naek... gambar mase turun mmg xde... heheeee....

okk.. lepas je turun 2.. hati edy mmg da degup giler da mase tu.. pastu bleh plak kiteorang nak pegi naek roler costle.. huhh... mmg tak la kan sbb jantung pom x behenti degup kuat2 ag.. tp xpe laaa... sambil2 tunggu org ramai tu.. nanty die hilang la bedebar tu... ok... mase nak naek 2... saye naek ngan kak yu.. kak fara nek sorang2.. pastu bleh plak ade mamat india nak p teman kak faraa... hahaaa.... dah la bising mamat 2.. heheee.. tp sius mmg kelakar ase.. pastu engat ag mase roler costle tu naek slow2... da bedebar giler da mase 2.. n mase tetibe je turun laju2.. huhhh... 5 6 kli ase tertinggal jantung kat belakang... mmg x terkeluar suara nak jerit.. mmg pejam mate giler mase 2... phh kuat2 roler costle 2.... Ya Allah.. bile engat balik.. tetibe je sesak nafas... huhhh.. tapi terbaek rrr maen semua 2....

ok... lepas turun tu.. kiteorang maen yang kapal tu.. yang tu xde la mencabar sangat.. tp disebabkan trauma naek roler costle mmg jadi takut ketinggian lepas 2... hahaaa... disebabkan tu.. mmg berebut ngan kak fara nak duk kat tengah2 sbb 4 org je 1 sit... last2 ade budak duk tepi edy.. mmg kagum r budak 2 x takut lasung.. siap angkat2 tangan ag... huhhh...



ok... lepas tu kiteorang pg amik gambar2 kat atas bukit yg ade dinosour 2... 2 jela gambar kenangan kiteorang kat sane.. heheee...





















 hahaaa... tu jela gambar kiteorang.... montel x muke edy mase tu.. hahaaa.. maklum la pakai anak tudung baru la katakan..... bulat macam belonnn je tgk... heheee...

then lepas tu kiteorang ade masuk rumah hantu.. hahaa.. saye bub2 hantu ni saye xde la takut sangat.. jadi kakyu ngan kak fara berebut nak duk 2 org tu.. so saye duduk la.. naek la kete 2 sorang... pastu yg x tahan nyee.. diorang duk depan.. saye lak yang duk belakang.. so.. xpe laaa... sooo... bergerak la kerete 2...masuk dalam kawasan gelap 2... yang x tahan nye.. diorang 2 org kat depan abis b aju tutup mukaa.. yg edy ni duk cari laa.. mane la hantu ni.... hahaaa.. tgk2... xde pm hantu.... rase2 mase tu diorang pg rehat kot.... hhaaaa.... mmg xde yg takut pom... hahaa.. tp kak fara ngan kak yu.. huhhh.. xyah nak cakap r.. meh2 hantu duk blkg diorg ni haaa... da laa mase nak kuar tu.. bukan men buat2 muke x takot.. aduhai kakak2 saye 2... hurmm.. hehee...

n lepas 2 kiteoranag maen yg dalam air 2.. kereta langgar2 dalam air... mula2 x rety jgk nak kawal.. abis repuh org.. then bile da pandai tu.. ape lagi.. haaa... langgar r kak yu ngan kak faraa... sape yg byk basah... hehee.. n the last one.. kiteorang maen yg superman 2.. hahaaa.. yg tu la baru edy menjerit sepuas haty ngan tutup mate semua.. yelaa... naek mende yg menjunam ke hadapan dgn terbaring camtu.. runsing tergelongsor ke bawah jee.. kan x pasai kan.. yg xleh bla nye.. kak fara ngan kak yu siap bukak mate ckap syok yg time pusing2 2.. huhh.. edy mmg x bkak mate terus daa.... jerit je sekuat hati.. hahaa.. abis rosak tdong...

2 jelaa kot kengan kiteorang.. heheee.. yg penting nyee... mmg best sgt2... nak pegi lagi nanty... =)

Monday, 9 July 2012

ButterFly... (^_^")...

ASSALAMUALAIKUM...

salam semuaaa... lame da edy x post kat blog ni.. malas lak ase nak tulis.. tapi kan... edy rase macam nak post je pasal lagu butterfly ni.. xtahu kenapa macam sebbati ngan jiwa je lagu die.. hurmm. mungkin sebab music die sedap kot... ni lirik2 lagu die...






Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungku
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu




Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu

Butterfly fly away so high
As high as hopes i pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
That previous messed up false me and you

Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua
Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu..........



haaa.. sweetkan lirik diee... hurmmm....