Sunday, 26 February 2012

..XyAh kIsAh laNGsUnG Laa...

salam...

hari ni kan.. edy bukan nak citer pasal pape pun... edy cume nak cakap mase lam kuliah tadi 2... kuliah psychology... edy cume nak imbas kembali je ape yg lect edy cakap sampai ia betul2 berguna pada edy.. dan mungkin jgk kpd kawan2 edy yg senasib ngan edy... edy tahu... bukan edy sorang je lam situasi camni.. tapi ramai lagi kan.. cume setengah-setengah orang 2, die xnk luahkan je kan...

haaaa... berbalik la sal ape yg lect edy cakap... kalo kite putus cinte kee... kite kene tinggal ke.. duli ape kan... bukan leh mati pun... lagipun mane penting kite kehilangan organ dalaman atau kite hilang orang yg kite sayang...??? mesti la kite sayangkan organ kite agi kan...? sbb andai la salah satu x cukop ke.. rosak ke.. comform2 sgt la kan kite x kan normal... tapi cube kite fikir kaloo kite hilang orang yg kite sayang...?? paling effect pun depression yg teramat sgt..2 je laaa kot bg sape2 yg btol2 bergantug kat seseorang yg die sayang 2....tapi x de la sampai x normal kan... ni x.. kebanyakan frust menunggeng bagai nak rak sampai x lalu makan nasi la ape laaa... huhuu... xpe2.. edy pun camtu jgk dulu... tapi selera edy makin bertambah ade laaa.. sbb edy macam ni tau.. nak release tension.. makan banyak2... heheee... tapi 2 dulu laaa... bile da dgr lect cakap tadi.. betul jgk pe die cakap.. organ lagi penting kan... kalo hilang laki xpee... kumbang bukan sekor... tapi kalo hilang organ.. mane nak cari...??? kan3...???

hurmm.. lagipun lect edy ade bgtau... lelaki ni cume sesorang yg hadir lam hidup kite sebagai musafir jee.. macam kite ni tempat persinggahan die jee laaa...sbb kalo kite sayang someone 2... die bukan milik kite sepenuhnya tau... die atau kite adalah milik MAK AYAH KITER SEMUA sebenarnye taw... dgr 2.. tanpa MAK AYAH KITER SEMUA.. xde la kiter.. sooo jangan nk berangan sangat la yg kite milik die sepenuhnye ke.. die milik kite sepenuhnye ke.. mmg x la kan...lagipun.. kalo die nak blah.. die akan blah... kite sape nak halang die.. ade die dgr kite cakap.?? xde kan... paling x pun die dengar tapi ade die amik timdakan macam simpati ke kesian ke...?? x de kan... huhuuu...  bole je kite hidup tanpa lelaki kalau kite mmg betul2 da berjaye nanty... duit.. rumah semua ade..xpayah nak bergantung pada insan name lelaki... lau anak plak.. boleh je kite amik dari rumah kebajikan 2.. berlambak bby yg dari pasangan2 yg x bersyukur ape yg diorang dapat 2.. org laen punye la hidup susaaa nak dapat bby.. tpi bg pasangan ni.. maen2 je buang anak.. xde perasaan ke haper... huhhh.. x pasal jadi naek angin bile bercakap sal orang camtu. huhuu..

pastu lect ade cakap.. kalo kite nak kawin 2... better kite jujur ngan bakal suami kite yg kite normal ke x... maksud edy  macam haid kite 2 stabil ke x... mmg btul jgk... at least kaloo0o bakal suami kite 2 betol2 sayangkan kitee... mesti die trime kita seadanye kan..?? even x normal... mesti susaaa nak dapat zuriat. xpe laa.. byak kat luar 2 cara nak jadi subur kan.. cara nak dapat bby even da lame kawin daa...kan banyak je produk2 2 kan... heheee..sory laa... edy xtahu pun sebenarnye..edy cume byak dgr masalah camni kat dalam tv.. kat dalam radio dan macam2 ag laa.... 2 yg tahu 2.. heheee...
yelaaa... dari kite diam je.. pastu bile da kawin suami baru tahu then marah2 pastu cakap ade nak cari perempuan lain.. mmg sian sangat2 la kan sbb gerentynye kite da betol2 sayang die lepas kawin tapi camtu lak jadinyee... edy pom nak ambik la pesanan lect edy 2... nanty edy naa kawin... edy nak cakap kat bakal suami edy 2.... bia die trime edy seadanye.. heheee... tapi alhamdulillah la setakat ni.. edy normal lagi... tiap2 bulan datang haid lagi.. hehee...

hurmmm.. mgkin 2 je laa kot edy nak citer... ade ag sebenarnyee.. tapi tah...segan nak gtau... hehee...yelaaa2 edy gtau jgk laaa heheheee..... lect ade tanye.. orang laki ade telur x..?? hahahaaaa... korang jawab la sendiri ade ke x... diorang yg masud kuliah tadi semua da tahu daaaa... heheeeee.... yg pasti. perempuan pun ade telur gak tau.. hehee.. jangan maen2.. hehheeeeee....
dalaaaa.. xnak r mencarut kat sini.. heheee....

tataaaa.. salam ye semua.... haaa lupe lak nak pesan... even edy duk cakap2 laki camtu.. tapi edy masih rase perlukan lelaki dalam hidup edy.. cume yelaaa.. kalau edy betul2 jumpe sesorang yg betul2 jodoh edy.. edy akan trime dengan baeknye... edy xde la benci sgt kaum laki ni. cume hilang kepercayaan pade golongan lelaki ni jee.. yelaaa... sbb da byak kali kene main kan... hurmmm.... heheeheeee..cume ape yg edy nak terapkan.. jangan terlalu bergantung sangat kat lelaki ni.. hurmmm... kan.. tol x...?? hehee..... k laa.. salam....

..NaSiB @ DuGaAn...

hurmmm salam...

kali ni kan... edy post ni sbb edy saje je nak luah isi haty edy.. edy xtau naa luah sape..
kaloo nak luah kat family.. mmg x la kan.. t die kate laen plak.. kaloo luah kat kawan... hurmmm.. nanty kan diorg cakap.. masalah diorang pun x settle lg.. ni kan nk tambah ngan masalah edy... edy mmg salu luah kat diary edy je.. tapi sejak edy aktive blog... pastu dapat pulak selalu on9.. edy ase mmg sesuai la kan edy luah kat sini.. tapi edy x pakse pun korang bace.. dah alang2 korang nak bace. 2 masalah korang la kan.... edy x suruh pun...hurrmmmmm....

edy cume nak cakap jee... nape hidup edy kan.. salu je x macam kawan2 yg laenn... i mean lam berhubungan laaa... hurmmm... asal selalu edy jumpe someone jeee... mesti akan membuat edy tersiksaaa satu hary nanty.. sbb 2 edy tkut sgt nak jalinkan hubungan ngan orang len... edy jadi fikir bukan2 sal orang laen... even org 2 baek pon... hurmmm... mmg nasib edy keee jumpe orang2 camni... ke atau ni hanya dugaan yg Allah bagi kat edy supaye edy banyakkan bersabar sbb Allah tahu.. edy sorang yg mudah menyerah kalah.... hurmmm...

da la sebeum ni.. mase edy jumpe someone 2.. edy engatkan die laaa orang yg akan jdi teman edy... sbb tah... die layan edy... mcam lebih dari sorang kawan.. bg edy laa..   bg die edy xtau la plak kan... tah2 ye mmg layan kawan die camtu kee... huhuuu..xtahu la 2 kan... tapi last2... die diamkan diri.. edy xtahu nape... tp edy mmg tahu die bz ngan study diee... edy msj pun die still repy.. tapi xde la msj cam dulu sbb die ckap die bz je skrg.. edy mmg faham.. mmg die bz pom.. tpi tah laaa.. edy x tahu laaa... macam tetibe rase cam digunakan jee... sbb edy contact ngan die 2 pun mase die ngah xde kelas dulu... huhuu..

n skrg ni plak.. edy jumpe someone gak.. dulu mase 1st tyme jumpe.. pastu after jumpe then kiteorg diam.. 2 xpe r.. edy x syg die lagi...gpun edy x kenal die lg.. bile jumpe bt kali ke2 ni.. barulaaa edy msj2 ngan die.. edy jumpe2 ngan die...tiap2 hary msj. tiap2 malam msj.. edy rase something wrong.. edy ase macam edy syg die... edy suke die.. edy hepy ngan die.. edy ase bersemangat bile bersame die.. tapi edy tahu... mgkin die pun akan jadi cam yang sebelum ni 2...tinggalkan edy tibe2.. hurmmm... nape mesti camni... nape semue ni jadi kat edy.. org len, kawan edy... diorang jumpe je the right person.. tapi edy.. kena harungi semua ni.. edy bukan kuat sangat pun nak harungi semua ni.. kadang2 sedih gak.. kadang2 terseksaaa gak... hurmmm.. tapi edy diam jee.. mgkin Tuhan da anugerah kan kat edy yg edy mudah tersenyum.. walau pape pun jadi.. edy akan senyum jgk even dalam haty... terseksaaa sgt2... mgkin sbb 2 edy mampu nak sorokkan haty edy yg telah hancur repuk ni.. huhu...=(...

kadang2 edy suke sangat bace2 ayat2 jiwang ni.. citer2 orang ptus cinta sbb bg edy.. kalau diorang mampu harungi hidup lepas putus cinte even da kapel bertahun lamenye.. nape edy x...?? sedangkan edy.. putik cinte x berputik lagi di haty ni... cume kasih sayang je yg bercambah.. hurmmm.. kalau orang kawin lak kan.. pastu bercerai.. kalau si isteri 2 dapat jalani hidup2 seharian dgn tabah, nape edy xleh camtu sdgkan kiteorg xpenah ade declare pape pun... sah kan nak ade pape hubungan... patutnye edy perlu kuat kan dari diorang 2 sbb kisah edy ni xde la seterok diorg.. tp... mgkin diorang tabah... diorg kental.. tapi edy.. edy x... edy x sekuat diorg pun... edy lemahhh... hurmmmm...=(...

bagi laki kat luar 2.. kalau la awak2 semua bace ni.. tolong laaaa.. saye bagi pihak perempuan mitak tlg sangat2.. dgr la ape Ustaz Azhar ni cakap... mmg mudah bagi harapan kat orang... mmg senang bagi cinte mainan kat perempuan... tapi korang penah sedar x betape seksanye kiteorang kalau kiteorang tahu yg korang semua juz maenkan kiteorang.. gunekan kiteorang tyme korang rase alone...  plezzz laaa korang....  jage la haty kiteorang ni... kiteorang xx kuat nak hadapi semua ni...=(...



n bagi edy.... lebih baek kite simpan perasaan kite dari kite bagitau kat orang 2 kan.... sbb 2 mgkin lebih baek even orang len selalu cakap.." bek kite luah dari kite simpan sorang2..". mmg btol.. bek luah.. tapi kadang2 kalau kite luahh.. mgkin terjadi yg lebih buruk kee.. hurmmm...xtahu yg ane satu paling baek... xpeee laaaa... edy ase yg termuktamad.... kalau laaa edy suke someonee... edy naaa pendam jee.. xpeee.. mgki ade la 2 orang cakap suke edy.. tapi x mudah edy nak trime n percaye sbb mgkin edy da serik ngan laki... serik sangat... buat kite sayang die.. then die tinggalkan kiteeee... cukop laaa... bia laaa edy derite tok sekali je lagi... pastu dah laaa... edy sanggup x jumpe someone... xde someone orang nak kat edy.. sampailaaa edy btl2 jumpe jodoh edy.. dari edy jumpe someone tapi die tgglkan edy jgk last2... huhuu...



hurrmmm.. 2 je laaa edy naa cakap... huhuuu...

cume 1 je yg edy nak sangat2 tulis kat bawah ni...
n edy nak sgt2 someone 2 bace ni...




I'm n0t supp0sed t0 l0ve u....                    
I'm n0t supp0sed t0 care....
I'm n0t supp0sed t0 live my life....
Wishing y0u were there....
I'm n0t supp0sed t0 w0nder....
Where y0u are 0r what y0u d0....
I'm s0ory I cant't help myself cause....
I'm in l0ve with y0u.... =(.....




















k laaaa....salam..... wishing 4 da best t0 me n my life...=)

Saturday, 25 February 2012

... bErTuTti fRuItY..

Hyeee.. salam semuaaa....

hurrmmmm... lau kite tgk skrg kan.. panas sangat2 kan... huhhh... kalau xdok bawah kipas.. mmg x sah la jawabnye... heheee... pastu kalo panas2 ni plak... kaloo dapat aiskrim. giler.. best siot.. heheee... kalau edy kat umaaa.. mmg mama edy buat aiskrim laaaa.. dok ratah aiskrim 2 la keje nye sampai mama nerepek asyik bkak tutup bkak tutup peti 2.. hehee.. biase r mamaa.. xkan x tau pgai anak mamam sorang ni yg gilerkan aiskrim.. heheeee...

tapi sekali sekale... ase nak berjoli je kat kedai tutti fruity 2.. heheeee.... 1st tyme makan tutti fruity ngan meksu kat pengkalan chepaa.. hahaahaaaa.. abes serbe pink edy kenakan.. mentang2 la pakai skirt pink... tudung pink.. ap lagi.. amik bekas tutti fruity pun pink la jawabnyee... heheee..... punye la amik 2 amik mende ni.. last2 pg bayor.. amik kau edy... 12 ya lebih.. heheee.. si meksu lak pg amik byak aiskrim.. jdi 16 yaaa.. hahaaa. xpeee.. yg penting mahal2 pom mmg puas ngat dpt makan mende sejok2.. huhuu.. kallo bolehhh.. nak bawak je peti aiskrim wat masok bilik... makan satu satu sampai habes... heheee...

 ni laaa yg kiteorang punyee.. yg ade laici 2 mek su punyee.. yg ade byak bunge2 2 yg edy punyee.. heheee... korang jgn la telior lak.. heheee....

ni lak gamboo edy.. heheee.. kan edy da gtau.. semua edy pkai wane pink mase 2... alaaa.. biase r.. tapi korang jgn la engat edy minat pink.. x minat pom sebenarnyee... hihi....




nampaknyeee 2 jelaaa edy nak cakap.. heheee... sory laaa yee....salam...

Friday, 24 February 2012

.. DeTiK yG teRiNDaH..=)...

Salam kawan2... time kasih ye sbb sudi bace blog edy ni.. waaaa.. terharunye edy... hehee..=P...
Hary ni kan... 23 Feb 2011, berharikan hari khamis n dari kol 3 sampai kol 5 stgh... Heheee.. ade perkare yg membuatkan edy paling bahagia selame edy bkak sem 2 ni..hahahaa.. padahal baru je 5 hary bkak sem 2.. belagak macam da nak abes sem je ayat kat atas 2.. hehee.. tapi betol... edy hepy sangat2 ngan diorang tdi...  heheee... sape diorang 2 erk...?? teke la dulu.. xkan nak edy gtaw... hurmmm.. tpi edy ase..mmg korang xnak teke jee.. mesti korang terus bace je kan..heheee... diorang 2 sebenarnye kawan2 baek edy n sorang ag 2.. kire someone special in my life.. hahahaa.. special la sgt kan.. =P..hehee... werkk.. perasan giler edy ni..heee..=P...xde laaa.. grau je tdi 2.. kawan edy je laaa..of coz la laki.. tp  tahhh.. edy aggp die mcm abg edy jee.. mgkin sbb die pun layan edy cam adik die jee.. hahaaaa... tol la kan camtu..?? lau ye layan lebih.. baru edy layan lebih gak.... heheee...=P.. (gewdix laaa...)... =P..

Sebenarnyee.. kiteorang pg pantai Bachok hari ni... 5 orang... 4 gurl n sorang laki.... wahhh Wan.. mmg da cukup2 da ni.. heheee.. cume tggu Wan pilih je yg mane wife num 1.. wife num 2.. wife num 3 n wife num 4 taw... heheheee... t pilih taw antara edy.. kak yu.. kak fara orr kak ziraa.. heheee... yg ane2 pun.. plg penting.. Wan kena lebihkan edy jgk.. hehee.. kaloo0o0 x.. edy merajo0o0kkk r naty.. heheee.. =P...lagipun dalam banyak2... edy paling mude kan.. heheee.. adik2 korang la ni yee.. heheee.. yesss... akhirnyee... ade jgk status wanita paling mude.. hahaaa.. walaupun fizikal rasenye mmg mng edy la lau nak dibandingkan ngan diorang ni.. heheeee.. xpee... brisi2 pom kiut kan...?? hik3.... walawehhhhh.. perasan giler edy ni.. heheeee... alaaa. Sekali sekale je pun.. bukan hary2 pom... heheheeee....

haaaa.... ni gambo edy jew ni... heheeee.. 2 kat blkg 2 wan..hahahaaa... nampak rmbut jdi la yee...heheee...=P

wahhhh.. best nye kat pantai ni.. heheeeee.... nyaman sangat3 tau.. heheeee... len kali nak pg date kat sini laaa... heheeee...


Haaa... ni baru nak start ceritenyee.. heheee.. tadi 2 baru pengenalan jew.. hehee... mule2 je kiteorg sampai.. mmg kakyu la yg 1st ngidam nak makan air kelapa... orang kelantan pggil air nyo... hehee... ape lagi.. kiteorang pun lepas turun kete.. hirup2 udara pantai then terus pagi minum air nyo.. hurrmmmm... ajat edy terigin nak g pantai sebab nak makan udang or sotong celup tepung je.. tapi xde... sooo... minum je laa.. heheee.. pastu. Lepas je minum2 2... kiteorg trun kat pantai... men2 ombak.. hehee.. ombak pun satu.. lembut je diorang lalu kat kaki edy.. hik3.... mungkin sebab die tahu... edy senang ngan diorang.. heheeee... lagi la diorang nak manje2 ngan edy kan.. heheee.. werkkk... pastu tetibe lak kak yu ngan kak zira ade idea nak maen TENG TENG... hahahaaa.. lame da kot suzy x maen mende 2.. n x penah pun maen kat pantai.. heheee.. yg kelakarnyee..  Wan pun kene pakse maen jgk.. heheee... umoo da tue tapi baru 1st tyme men mende ni.. hehee.. semua ni mesti ayah die punye pasal ni kan... x bagi anak men pasir kecik2. Heheee... xpun Wan yg manje 2.. duk lam umaaa je... hehee.. tol x ABG WAN...??? heeheeee.... yg kak fara lak xnak join sebab sibuk ngan telifon die 2... ishhh... xpelaaa.. jji die bhagie sudaaa laaa.. heheee...  edy egt ag yg 1 part 2.. mmg susaa giler kot nak lepas.. semua xleh lepas.. kakyu, kak ziraaa.. edy... n wan pun x lepas gak.. byk round jgk tempat same baru la lepas... hehee.. last2 edy yg menang sbb edy ade rumah dulu.. heheee... biase laaa.... edy kan muda lagi.. heeheeee... msti la bleh menang nye kaloo0o0 lawan orang2 da tue2 ni.... heheee.. =P...

Abes je maen 2.. tibe lah mase yg dinanty- nanty kan... heheee.. part bergambar.. heheee.. yg kelakarnyee... rambut kak faraaa... huhhh.. hahaaaaa.. no komen ye kak.. nak tau.. t tgk gamba kiteorg erk nanty... tapi sedih gak sbb xde pom gambar ngan Abg Wan.. hurmmm xpe laaa.. lgpun edy malu la nak tangkap gamba ngan die.. heheee.. t heboh lak cakap bukan2.. nanty org yg nak ejuz edy.. semua da x jadi nak ejuz daa... hehee.. werkk..=P..... mase naek kete 2.. b4 kuar dari kawasan pantai.. kiteorang jumpe satay ikan.. wahh... fav kiteorang gak 2.. heheee.. ape lg.. trun nak beli laaa.. tapi pak cik yg jual 2 pg sembahyang... sooo.. punye la semangat kiteorg nak mkan satay ikan 2 sampai sanggup tggu pak cik 2 abes semayang... sambil tggu pak cik 2.. kiteorang lepak2 kat batu besar betol2 depan pantai.. wahh... tenang nye ase.... mgkin lepas ni... bile edy stress je.. edy nak duk depan pantai je.. hurmmmm... maybe akan jadi tenang kot kan..?? hurmm.. kat situ pun kiteorang amik gamba lagi... hehee.. yg ni baru ade gamba abg wan ngan kiteorg... heheee... at least ade gak kenangan ngan die.. hehee.. even xde gamba juz edy ngan die pun xpee.. gamba ramai2 pom  da ok daaa.... heheeee... n kat situ jgk laaaa Geng2 Noob ni ajo abg wan 1 ag permainan... heheee... permainan Chi Ku Pang.. heheheee.. yg xleh bla nyee... wan mmg xyah cakap r.. raja failed terus kot.. hahahaaaa... =P.. jg maraa tau wan... biase r 2.. wan kan baru maen.. nanty lepas ni... kite maen same2 ag ehhh wan... jji tau.. kite maen same2 ag lepas ni.. heheeee....



hahaaaa.. ni la gambo yg edy kabo kat korang 2... heheee... sweet x kitorang ni.. hehee.. mesti r sweet kan. hehehhhh....

haaa... ni plak acare lompat tggi tau.. heheee.. xde laaa.. yg ni part paling susa yg edy gtau tdi 2.. heheeee... xsangke lak edy lompat tggi camni... heheeee... biase r.. diam2 ubi brisi kan... heheee...

N lepas je pak cik 2 sudaaa sembahyang.. kak fara pun cpt2 pg beli satay ikan 2.. hehee... yelaaa.. takut ramai orang lak lepas 2... mmg pun. Mase kak fara pg je.. tgk2 da ade 2 org da kat situ.. hehee.. nasib bek kak fara sampai dulu.. hehee... pastu je beli 2.. kiteorg terus balik usm.. heheeee... tpi mmg dalam haty x tau nak gambarkan cane... hepy sangat2.. tambah2 mmg sporting giler r diorg hary ni.. heheheeeee... ase macam bertambah rapat lak ngan diorang ni.. heheeee...  edy harap sangat2 dapat pg pantai balik ngan korang n kite men lebih byak maenan n spend mase lame2 kat sane.. heheee.. mandy2 je.. hurmmm... harap2 je laa.. ehheeee....


huhuu.. ni je la gambo yg skali ngan wan ni.. xpe la wan.. len kali kite amik byak2 yee...heheeeee.... tapi sweet kan wan.. rugi kak yu xde gak lam ni... hurmmm..=(...


2 jelaaa kot edy nak citer.. heheeee... sory la ye ayat lingtang pukang.. edy malas laaa nak taip.. hehee.. tapi edy nak citer gak sal tadi.. 2 yg edy taip gak 2... heheee.... xpe2.. nanty len kali edy taip cantik2 erk.. heheeee... last edy nak cakap... edy sayang sangat2 kat kawan2 edy... n edy sayang sangat2 kat wan... sebab die pom kawan edy gak kan..??? hahahaaa.. =P.. no komen.... =P...werkkkk....

Salam......=)

Saturday, 18 February 2012

..MeRaJoK..=p...

Salam semuaaa.. sory la naa sbb edy lame da x tulis kat blog ni...hrmmmm...

edy nak gtau sal merajuk je ni pom.. haa.. edy tahu.. mesti ramai orang yg suke merajuk kan... tambah2 kalau gurll... 2 biase la 2 kan.. heheee... tapi kalo lelaki yg merajuk.... hurrmmm.... ade ke..?? heheee...

Orang kate.. merajuk ni lambang kasih sayang.. jadi kite merajuk kalau kite nak kasih sayang la ye..? yeke ke camtu..? edy x ase camtu pom... bg edy.. merajuk 2 kalau nak tunjukkan kite protes kat sesuatu mende 2 kan.. macam kite naaa marah la camtu tpi kite xnak marah.. kite merajuk je sng.. yelaaa.. kalau kite marah.. tah2 nanty lagi renggang lak.. bek merajuk je... soo.. kalau org 2 pandai pjuk... x renggang la kan.. malah jadi makin baek plak... pastu.. kite pom jadi la makin kuat merajok kan..?? hehee...

kalau edy laaa... mmg xbf edy penah gtau yg edy kuat sangat merajok.. pantang salah cikit je.. merajok r jawabnye... pastu mulut 2 x payaaa nak cakap la kan,.. muncung 2 panjang sedepaa.. hahaaaa.. mmg laaa kene camtu kan..xkan tyme merajuk nak tersengeh-sengeh cam kerang busuk lak...huhh..2 bukan merajuk namenye.. hehee...

kalau edy bace buku la kan... merajuk ni ade byak sbb die... antarenye kalau someone special bagi kite lupe akan tarikh2 penting.. mcm tarikh mule2 knl ke... tarikh 1st date ke.. trikh besday ke.. anniversary ke... n macam2 lagi la kan... pastu macam someone 2 lak x rety nak jage perasaan kite..ye laa... bt kite cam tunggul je.. mesti r kite saket haty kan.... pastu kite pom satu.. kadang2 nak kasih sayang dari someone yg kite sayang 2.. i mean perhatian lebih la dari sesorang 2.. soo mesti la kite nak merajok..pastu org 2 pjuk.. 2 kalau die pujuk.. kalau die x pujuk cane.. hahaaaa... menangges sorang2 la jawabnye..hahaa.... tol x...??

tapii..ni satu masalahnye... kalau pempuan merajuk.. yg laki ni rety pujuk ke...?? hurmm.. edy rase ramai  x reti pjuk kan.. kalau die rety pujuk mesti romantik je org 2 kan.. heheee... tapi kalau salah pujuk pun xleh gak kan.. nanty makin menjadi-jadi lak gurl 2 merajuk nanty.. hehee...






kat sini ade la sikit contoh2 nak pujuk orang merajuk cane.. hurmmmm... wahai si lelaki... tiru la cam kat bawah ni yee..hahaaaa... yg macam ni da laa... nampak sangat gurl 2 merajuk sbb nak laki 2 mtk maaf je.. bgus la 2 dari gurl 2 merajuk sbb nakkan mende tapi x dpt.. soo.. pempuan 2 merajuk laa... huhuu...





haaaa.. sooo.. kalau kite tgok gamba kat atas ni kan.. org laki 2 kene la pandai pujuk n paling penting.. yg laki 2 mesti mengalah n mengaku kesalahan die 2.. heheee.. abes la sape yg jadi laki kan... tapi macam edy je yg gurl 2 merajuk.. lepas je laki 2 minta maaf.. teros pk sal makanan... hehee... ape laaa...

hurmm...2 je la kot nak cakap..hahaaaa..
sebenarnye edy bosan n ngah saket aty sebenarnye ni..... sooo.. dari dok saje2.. bek edy post blog kan.. agpom edy teringat yg semalam edy ade merajuk ngan kawan edy ni.. hurmmm.. die salu camtu... xpe2.. lau ye bt camtu ag... edy nak merajok lame2... hahaaa..=P...

Thursday, 9 February 2012

..GeMeRsIk kAlBu..

Salam....

 haaaaa korang... baru ade idea nak tulis ape.. al maklum laaaa... ari ni kan last citer Gemersik Kalbu... sooo.. datang la idea edy nak tulis sal ni.... hehee.. edy rase.. korang pun mesti ade tgk jgk kan citer ni.. amcam best x..?? mane korang suka...?? antara raihana ngan suami die... or raihana ngan pakwe die 2...

kat sini la kan.. edy nak tanye.. patut ke kalau kite minat kat seseorang.. kite kena rogol die.. pastu bile die ngandung.. kite cakap nak bertanggungjawab.. mmg x la kan.. gerenty la yang perempuan 2 benci giler2 kat perogol 2 even da jadi suami diorang..huhuu.. kalau edy la kat tempat gurl 2... huhhhh.. edy x bg die sentuh pun edy... pemusnah hidup kite jee.. tibe2 jadi gelap serta merta.. huhuuu..

tgk cam lam citer Gemersik Kalbu ni laa... pada asal nya raihana da ade pakwe.. tapi disebabkan raihana dirogol dan mengandung.. die terpakse kawin dengan suami die 2... kesian la plak bf raihana 2.. hahaaaa... sory laa.. edy bleh x egt name pakwe die ngan name suami die.. hehee... raihana nak report pok lis xleh la sbb raihana yg salah kan sebab tido uma laki 2.. hurmmmm... tapi kalau edy jadi raihanaa.. edy trime n redha je lau edy jdi die.. hehee.. da la dapat suami hensem.. sweet.. romantik... bg adiah kreta la pape laaa... waaaa... sweet nyee.. heheheee... ( mate duitan la plak...) heheee.. xde laaa.. gurau je...

of coz la xnak sbb da ade pakwe... kalau edy kat tempat pakwe die lak... mesti terseksa sgt2 bile kekasih haty jadi milik orang len dalam sekelip mate... yg x tahan nye... kekasih haty jji nak mintax cerai.. xnak bg suami sentuh n xkan jatuh cinte ngan suami die.. last2... si kekasih haty laki 2 jatuh cinte gak kat suami die n suh pakwe die 2 tinggalkan die... aduhhh... senget la kan raihana 2... lau da jji... tunaikan laa... jangan la bg harapan kat orang laen.. huhuuu.. sedih tol laaa...

pape pom.. kite tgk je la malam ni... sama ade raihana pilih suami die or pakwe die 2.. huhhh.. harap2 die pilih pakwe die n suami die 2 kawin ngan edy.. hihihiii. ok x...???
hahahaaa... yg nak cakap sebenarnyee.. edy suka tgk muke aqasha 2.. sweet sgt2... body mantap... muke chubby... putih lak 2... untung la wife aqasha ni kan... hurmmmm... bile 1st tgk je aqasha belakon 2... terus bkak google cari sal aqashaa.. tgk2 da kawin daa.. huhuuu.... melepas laaa... sedih pom ade gak... sedih mmg sedih.. tapi xkan laaaa artis akan jumpe budak kg cam edy ni kan.. hehee.. ni haa muke aqasha 2.. hehe
hensem x korang...?? hensem kan...

da laaa.. xnak da taip panjang2.. nak siap2 tgk Gemersik Kalbu ni haa plak.. hehee.. bye... salam..

aKhIrNyA JuMpE jUgAk

Wahhhh.. sronoknye rase.... sebelum ni lame da edy duk tengok video2 hak milik Zackzukhairi punye..  video2 pendek die.. fuhhhh... lau bace... gerenty tacing sangat2... sampaikan edy ade nak buat 1 video mengenai kisah edy dengan ex edy 2...

 hurmmm.. ari ni... mase edy bkak blog... edy terlintas nak bkak blog zackzukhairi ni.. n last2 edy bkak jgk... nasib bek la edy ade simpan video2 die 2... hurmmmm... harap2 die perasan edy add die... edy suke sgt lau dapat berkenalan ngan zackzukhairi ni... waaaa.. minat awak n suke tgk video2 awak tau...

tapi kan.. macam harapan menggunung sangat nak die perasan yg edy ade follow blog die.. huhhh... macam kucing bertanduk je kan.. hurmmm... xpe... asalkan edy bace blog die.. komen blog die da ok daaa... bia die tahu edy ni peminat die.. heheheee...

k laaa... xnaaa la tulis panjang2.. heheeee... last word i want 2 say... edy suke sangat2 tengok video zackzukhairi yg sedih2 2.... heheee... that all...=P..

Tuesday, 7 February 2012

TiBe2 TrAsE SuNyI..=(



Kadang2 bile edy tgh dok sorang2.. Edy nak someone temankan edy.. edy nak someone yg boleh hiburkan edy.. edy perlukan someone yg boleh bagi edy gelak...tapi xde sorang pom yg sudi nak hiburkan edy.. edy terasa “ALONE” sgt2.. mmg betol hidup kite bebas tanpa pasangan kite... tapi kadang2 kite mesti perlukan pasangan tok temankan kite masa sunyi kan...?? hurmmm..

edy x tahu.. kenapa edy skrg masih xde pasangan hidup.. kawan2 edy kebanyakkan da ade da pasangan masing2.. tapi edy sedar.. edy mgkin xde sifat2 yg seorang lelaki perlukan dalam hidop die... sbb 2 xde lelaki yg sukakan edy.. n mungkin sebab edy xde la lawa pom.. tapi edy syukur sgt3 sebab edy sihat walafiat.. diri edy da cukup sempurna daa.. Alhamdulillah... edy x ptot pon nak soalkan kenapa edy xde teman hidup lagi. Mungkin Allah nak simpan teman hidup edy dari edy buat masa ni.. sebab dia tahu.. edy x kuat iman sgt..kan..?? x pom.. mgkin Allah da aturkan jalan yg terbaek tok edy.. bercinta selepas kahwin..hurmmm.. semua 2 hanya Allah yg tahu.. Allah mesti nakkan yg terbaek untuk semua hambaNya kan..??

Tapi sius edy ckap... edy sedih.. edy sunyi.. edy tersenyum bile tgk pasangan lain bercinta.. sweet sgt... tapi dalam hati edy.. sape tahu..?? edy sedih.. xde org tahu pun.. mmg edy selalu ckap dgn diri edy yg mgkin mase ni belum masanya untuk edy bercinta... tapi kite hanya mampu merancang.. haty edy ckap laen.. edy x leh nak tahan perasaan edy... kadang2 edy selalu doa biar edy dapat yg terbaek tok diri edy ni.. hurmmm...

Tapi.. yg sebenarnye..edy betul2 rindukan xbf edy.. zahrin rosli..sory awak sbb edy terus terang sebut nama awak.. edy betul2 rindukan awak... edy rindukan kenangan kite dulu...edy rindu senyum awak.. gelak tawa awak mase ngan edy.. hurmm... kalau la kite still contact macam dlu.. Ya Allah... bahagianye edy awak.. sbb edy sedar... edy tahu yg hati ini masih lagi sayangkan awak... masih lagi teringatkan awak.. n masih lagi mengharap kite still macam dulu.. hurmmm...=(




Saturday, 4 February 2012

hAIraN SanGat-sAngAt..o_0"..

hrmm.. salam...

Nak tau x nape yg heran sangat ni.. hurmmm... lau edy pg jalan ane2 kan... edy tangok ramai pasangan macam x secocok r... kadang2 ade yg gurl cantik tapi yg laki x... ade 2 yg laki hensem tapi yg gurl x.. kenape erk..? kadang2 ade orang ckap... 2 mesti yg x cantik n x hensem 2 kaya.. jadi mgkin sebab duit r.. tol x...? maybe sebab pangkat.. huhuu.. bukan edy yg cakap erk... edy dgr orang cakap...

Mungkin sbb 2 r edy xde pakwe.. edy kan x lawa.. tapi x kaye jgk.. sbb 2 xde orang nak.. hurmmm... tapi edy heran... diorang betul2 same2 cinte ke.. lau kapel 2 edy x rase la diorang betul2 bercinta kan.. tapi lau sampai kawin 2.. mmg betul la diorang terima pasangan diorang seadanya... baek buruk pasangan diorang.. xkesah da rupe paras ni kan..

 edy pom harap camtu.. edy x nak yg hensem2.. edy nak yg sedang2 je ngan edy... tapi orang 2 leh trime keburukan edy n kelemahan edy seadanya... sal rupe.. edy x kisa la sebab asalkan pasangan edy nanty trime edy yg x berape nak comel ni.. da lah brisi... cam teddy bear.. heheee.... n yg pentingnye.. die bleh support kejidupan edy sapanjang bersamenye... maklu mlaa.. edy ni banyak songeh.. banyak makan...soo.. die kene pandai masak la ni kan.. hehe... n orang 2 kene r pandai kemas rumah sebab edy ni un'pengemas'...hehee..=P

haaa... ni 1 ag..mase edy pergi window shopping ke.. edy tengok yg gurl chubby n yg laki kurus je.... hensem lak 2.. yg gurl biase je.. edy terus terpikir naseb edy... nape lau gurl 2 ade pakwe.. tapi edy xde pom... nape gurl 2 dapat laki hensem tapi edy sah kan yg hensem.. yg x hensem pom xde yg nak kat edy..hehee... ( betul ke xde...? ) x laa.. tipu jee... ade je.. tapi edy yg xnaaaa... edy nak cari yg betul2 n sampai ke jinjang pelamin....wahhh..ni da kes serios ni.. baru cecah 20an.. berangan nak kahwin.. kene perambak ngan penyapu dulu la ngan mak ayah kat umah 2.. hehe... tau x perambak 2 ape..?? perambak ni macam kejar laa.. so maksud ayat edy tdi... t mak ayah edy keja ngan batang penyapu lak sekeliling rumah..hehee...

tapi sius edy cakap... nape la edy x macam yg pasangan laen.. even gempal.. tapi ade pakwe jgk.. hensem lagi.. huhuu.. mgkin Allah xnak temukan edy ngan someone lagi sbb edy da banyak dosa da sebelum ni.. lau kapel nanty... tah2 ag bertambah dosa edy.. laen la lau edy dapat Ustaz ke.. yg leh bimbing edy ke arah yg lebih baek... hurmmm...leh bawak edy ke jalan yg benar..lagi bagus kan... harap2 la mende 2 jadi kan... Amin...

pastu ade edy tgk citer yg Kebaya Terakhir Ayah... gurl ni mmg terok sgt2... mmg sgt2 terok.. tapi ade uztaz jatuh cinte ngan die n bawak die ke jalan yg benar...ubah kehidupan gurl 2... n mengahwini gurl 2... edy pom termenung.. mane nak jumpe Ustaz mude cam2... kalau la mende 2 terjadi kat edy.. Ya Allah.. bersyukurnye edy... sempat edy berubah...  bahagiakan mak ayah edy... setakat ni.. edy xde ag baju jubah... ane tau kot2 kalau edy jumpe ustaz n then mase berubah 2.. die adiahkan jubah tok edy.. mesti ati mak edy sejok je kan... ayah edy pom mesti tersenyum je nanty.. hehee.. bukan xde jubah.. yg mak edy ade je.. tapi edy je yg x nak pakai..hahaaaa... sian je mak edy bg kat edy...hehee...

hurmmm... mgkin ni la naseb edy...nak kapel tapi xde orang nak...xpe la edy... awak tggu la kurus ckit ag.. ade la 2.. kalau btul nanty edy kurus baru ade orang nak.. mmg orang 2 nak kat edy sbb cantik je.. bkan sbb ikhlas nak kat edy.. huhuuu...tol kan edy ckap 2.. huhuu.. k lah..malas da la nak tulis2 ni.. xe feeling daa... huhuu.. tataa.. salam..

Thursday, 2 February 2012

EdY hEpY SANgat2..

Salam...

Lame da edy x post blog ni... kadang2 ase xde mood nak post..... tapi sekali edy karang... mmg edy karang habis2 r.... hurmmm.. kali ni... tujuan Edy post ni.. edy xnak citer sal kenangan g KL lg.. Edy nak citer sal edy jumpe x bf edy je... Hurmm.. tp syg sgt2... ye da nak kawin daaa.... nape cepat sgt mende ni berlalu...kenape die da nak kawin...sedangkan die muda lagi.. edy mmg xleh nak gambarkan bile die da kawin nanty.. Ya Allah. camne edy nak lalui ni kalu edy rindu die.. edy tingat kat die.. kiteorang da xleh nak contact da sebab die da jadi suami orang.. mane mgkin edy nak contact die.. cari nahas betol la sbb edy tau camne wife die 2.. hurmmm..pape pun.. mmg edy sedih.. tapi edy tumpang gembire je la yg terrrrrrrrmampu edy buat tok die.. mgkin die bukan jodoh edy...


Tapi... edy nak die tau.. yg kadang2 edy rase.. edy perlukan die tok luah perasaan edy... mmg edy da ade abg angkat... tapi edy rase edy lebih terbuka nak share pape ngan die.. hurmmm... edy harap sgt semua yg berlaku ni 1 mimpi.. tapi x.. semuanye realiti... akan terjadi x lame lagi... menunggu mase utk ke jinjang pelamin je... hurmmm... edy mesti siapkan diri edy... tenangkan diri edy sekarang sebelum haty edy terluke bila die kawin nanty.. hurmm....


Kenapa kite kenal.. kite kapel..kite putus... n lepas putus kejap awak bertunang... sedangkan kite putus bukan sebab awak nak bertunang pun.. sebab len...kenapa mase 2 kejap je awak... pling x pun. tggu lah edy jumpe seseorang yg leh ganty tempat awak dlu.. bukan xde orang sudikan diri tok jadi bf edy.. ade... tapi edy yg xnakkkk... edy rase edy x serasi ngan diorang... edy xleh trime even edy cube tok terima org len lam hidup edy... camne lepas awak kawin nanty..?? sape yg nak kol edy tok tanye khabar...?? sape yg nak take care edy cam awak take care edy...???


Ya Allah... Tabahkan laaaaa haty edy... Sumpah edy cakap... Edy x sanggup naaa tgk die kawin nanty.. x sangggggggupppp.... haty edy x rela tgk die kawin... mgkin edy redha tapi haty edy... sape yg tahu edy menanggis... edy sanggup kalau edy xde fb, xde telifon yg boleh menampakkan gamba diorang kawin 2... huhuu... edy still sygkan awak lg... mgkin sbb awak kol edy even awak da ade ikatan ngan seseorang 2...xpe laaaa...hope awak bahagia ngan wife awak nanty... saye kat sini....terimeeeeeeee je ape yg berlaku... mungkin ade hikmah di sebalik ni.. hurmm..=(...

N saye nak awak tau.. saye gembire sgt2 jumpe awak baru2 ni... jumpe awak tok kali terakhir sebelum awak kawin....=(... terharu kan... saye terfikir mase kite jumpe.. betul ke ni awak da nak kawin..... betul ke ni saye da xkan berhubung ngn awak lagi lepas ni... betul ke ni yg kite jumpe ni ialah perjumpaan yg terakhir bagi kite...??.. betul ke ni awak still muda tapi da nak kawin... betul ke yg lepas kawin awak terus nak ade bby...... Ya Allah.... kenape sakit sangat haty edy..... kenapa pedih sangat haty edy... kenapa mate edy bergelinangan air mate saat ni... kenapa air mate edy jatuh akhirnya sewaktu melepaskan perasaan ni..... tabahkan la haty edy Ya Allah... Kuatkan laaa semangat edy selepas ni.... tok hadapi dugaan yg saat menyedihkan lepas ni....=(...