Thursday, 19 January 2012

WaHhHhH.....SyOkNyE SkRg nI...

Hahahahaaaaa... salam...

Hurmmm.. korang leh teka x nape edy suke ngat sekarang ni... heheheheee... sebenarnye sebab edy da abes da exam hary ni....eheheeee... suke sgt2... release segala tension tau... penungguan yg sangat berbaloi selame ni.. hehee..

Tapi ade 2 ag perkare yg edy x sabar2 nak tggu taw.. yg 1st nye... mase 20-22 bulan 1 ni kan... edy sertai hiking gunung stong ngan sek2 USM tau.. hehehee... best... nek Gunung Stong ngan Gunung Ayam... dulu da nek... tapi x rasai lagi naek yg betol2... yg ni baru rasai kot sebab yg ni kene masak sendiri.. kene bawak puyuk sendiri.. tapi lam group edy.. disebabkan edy je umah dkat usm ni.. jadi edy la jdi mgse yg kene bawak barang2 dapo 2.. kuali..send0k... pggan..pisau... adehhhh... penangan rumah dekat.. hahahaaaa... jup g.. mesti edy bawak beg yg same kecik ngan edy...heheheee... werkkkk...=P........

sebelum 2.. meh edy na tunjuk gambo0o gunung stong n gunong ayam yg edy nak pagi ni... gunung ni kat dabong je.. tmpat edy study dulu..heheee...

haaa...kat atas ni...GUNONG STONG erk......
n..gamba yg ni lak gambar gunong ayam tau... CANTIK KAN....heheee...

N pekare 1 ag la kan... t 27.1 ni... edy pg kl.. hehehee... nk pergi ber cuti-cuti kat luar negeri kelantan.. heheheee.. 2 la untungnye jadi org kelantan.. yg study kat kelantan jgk... s0o0o... bile cuti2 sem.. kite pergi la bercuti kat luar dari kelantan kan..hahahaaa... untung sangat2... nanty pg sanee... nak pg tidoo0o0 umaaa kak yu... then jumpe kak fara kat ane.. n pagi Sunway Lago0n.. wahhh.. x sabar asenyee... lau pg sunway.. alamak balik 2 hitam la nampak gayenyee... heheheee...

pade korang yg x penah tgok la kan Sunway Lago0n 2.. ni la gambo die..kikiki...


n sape yg x tahu gambo0o genting highland ni... ni lah gambo die..kui3...

 hahahaaaa.. n... bile tgk semua ni.. ase x sabar-sabar lak nak pegi kl.. hurmmm.. besnye.. jumpe u all kat sane taw...tataaaa...

Wednesday, 18 January 2012

AbEs LaAa.... aDOiii....

huhhh... korang tau x... mase ni... kol 12.24am.. kiteorang baru balik dari makan malam je.. edy ngan kawan2 edy.. kak ayu..kak fara n kak ziraaa.. hahahaaaaa.. tadi edy da makan nasi goreng usa da kat sebelah nasi kandar depan usm ni... pastu kiteorang beli lak  roti canai..hahahaaa... yg' kecik'2 dr aku pom beli jugak.. adoi.. menanggis perot malam ni sebab penuh sangat nak isi..heheheee.. yg 2 xpe ag.. bole laa dimaafkan...

tapi.. ape yg x leh bla nyee... esok ade exam... note ape pom x bace.. baru bace 3 bub dari 10 bub.. hahahaaa..nampak nye malam ni melalak dpn notes la jawabnye..heheheee... ape laa.. ni semua sebab hasutan kawan2 edy yg nak keluar makan malam la ni... adehhhh... tgok keadaan esok la cane lak..heheheee... pape pom.. edy epy ngat.. sebab edy kenyang..eheheheeee...werk.... jgn jeles tao0o0....

Tuesday, 17 January 2012

OrAnG Yg EdY rAsE sEkEpAlE NgAn eDy...HeHe...

Salam kawan2....(^_^)..

Edy  ni sebelum ni suke ngat tulis diari..d aade 2 buah bku diari da sebelum ni sejak dari 2007 lagi edy wat..heheee.. n bile ade blog ni..haaa...siap laaa..edy akan post macam2 la lepas ni taw..heehee..

kali ni edy naa gtau orang yg edy ase sekepale la ngan edy.. cube teke..sekepale sal ape...hehehee... clue die.. edy paling suke sgt men mende ni... lau edy x men mende ni.. edy ase cam badan x sihat jeee.. hurmmm.. mmg edy dari skula rendah agi aktif men mende ni..heheheee... cpt teke ape die..??...

edy bagi tau dlu sape orang die erk.... tapi ni cume kawan2 edy lam usm laa.. 2 pom yg sport sc 1st year je tau....heheee.. yg kat matrik ngan skula 2 edy xde la gambo2 korang..so x leh wat la sal korang..hehee..soryy...

ok..1st orang die ialah Muhd Rafiq... die ni mmg same gile ngan edy kot sal mende ni.. hary2 msj edy naa trun x... hahahaaa.. .terer kot die maen..tkut edy lau bola ke 3 dpt kat die..heheheee...cepat laaa.. clue da terang2 da ni... sape tau hobi die.. mgkin dpt teke la kot kenapa edy ckap die sekepale ngan edy... meh naa tunjuk ckit gamba die ni..hehee...

ni gamba edy ngan die..hahaaa... sweet x kiteorg..hahaaa..=P

hahaaaa... ni la nak tgk gamba die ni..hehehee... encem x...?? ade lesung pipit 2.. lau sape2 berminat.. msj saye yee.. t saye tlg korang tackle die ni..hehehee... guwaw je rafiq...hehee... jgn maraaa tau...=P..

ok now clue yg ke 2 lak ni..heheheee... name kakak ni ialah faridahidayu... hmm..die ni edy pggil kak yu je... org die baek tau..ade ciri2 keibuan..hehee...tapi jadi anak edy..bukan mummy..edy yg mummy..hehehee.... jage2 korang..yg ni xleh edjuz..die da ade pakwe daa ni..hahaaa..melepas korang.. kak yu ni kan.. die dari dulu naa blaja setting..tapi sampai skrg x boleh..hahahaa... sian kak yu..hehee.. blaja lagi tau... jup2..setting..?? ni pom clue jgk ni.. korang leh teka x ape..?? hahahaa..

ni gambo2 kak yu yg manis 2...

ni gamba kak yu..manis kan die..heheee...
yang ni mase die pakai mekup..alahai..manis 2 manis..tapi nampak garang je.. takut edy tau..xpe laaa...garang2 die pom..da berpunye daaa.. edy ni... lemah lembut pom still xde org naaa...hehe..werkkk...=P

ok sekarang clue yg ke3..hehehee..teke sape... fara liana laaa...sape ag.. edy pggil die kak fara..kak fara ni..suke sgt gune kaki tyme men mende yg sekepale ngan edy ni... ni sbb die ni ahli futsal..hahaaa..soo... beharge la kan kaki 2..tau la pandai men futsal..eheee... korang xnaa edjuz ke ni... yg ni pom cantik gak..hehe.. mehh na tunjuk kat korang gamba clue yg ke 3 ni...

hahahaaaa...manis x...siap ngan riben2 agi 2... hahahaaaa....


hahahaaaa..ni lak muke die kalooo x pakai skaf riben 2... cepat laa..single lagi ni..nak x..??.. sebelum 2..teke r nape die clue sekepale ngan edy..

ni lak orang tambahan yee..hehee..sbb die kejap ade kejap xde.. muhaimad aiman name die..hahaa.. padam muke ko kan aiman..maen cam chip more lak..kejap ade kejap xde..last2 edy bagi ko jadi clue tambahan je la ye..heeheee.. ni la muke aiman 2... hehee.. jgn mara tau aiman... lepas ni..ikot rafiq 2.. turun hary2...


haaaa...ni la gambar aiman ni...senyum lebo lak gamba die ni..suke sgt ke aiman dpt jadi clue tambahan..?? heheee... suke la 2 kan..alaaaa comey2...heheee..lau xsuke..xde r ko senyum camni kan..heheheeee.. werkkk..padam muke... sbb ko clue tambahan...1 je gambo edy letak..heheheeee....=P


jup2..yg bawah ni bukan clue tau..yg bawah ni edy laa...heheee.. x aci la letak gambo diorang je..gambo edy xde lak..hisshhhh... jelez....werkk..=P...


 hahahaaaaaa...ni la gamba2 edy....adoi..sekali letak banyak la plak... ane ade byak kan..hahahaaa.. ok la 2.. clue kan 4 org.. so gamba edy pom kene letak 4 laaa..hahahaaa...kikikiii... werkk..jgn jeles tau...

aiyaaa.. 2 je la semua clue yg dapat edy bagi.. diorg semo ni sekepale ngan edy laa... cepat la teke nape diorg..bukan orang len.. xpe laaa.. bia edy yg gtau.. tggu korg teke gerenty xdgr suare korang jawab sbb ni dlam blog je..heheee... diorang ni kan.. hurmmm.. debor lak naa cakap..hurmmm.. sebenarnyee diorang ni suke men BOLA TAMPAR...heheehee.. same cam edy laaa.. edy kan QUEEN VOLLEBALL...heheeee.. werkk... 2 la korang.. xmen volleyball sgt...lau x ...free2 je korang leh masuk lam blog edy ni... by the way... tenz korang.. sebab korang ade la edy jadi semakin bersemangat nak turun men volley hary2..heheheeee...

Monday, 16 January 2012

PeRjAlAnAn eDy sEbAgAi sEoRaNg sTuDeNt...hehee...

Edy na start mase sekolah menengah je ni taw...hehee.. mase f0rm 5.. Dulu sekolah kat kelantan je..ehee...alaa da mmg edy org kelantan da pom.. tapi xde la sekolah femes2 kan cam MRSM ke cam SBP ke...Edy skula biase je..skula KK2 je.. femes la jgk lam kelantan ni kan..hehee... Edy dulu 5 ALPHA... kiteorang cam 1 family tau.. maklum la kan...same2 finghting nak tempuh SPM ni..hehee.. tapi selalu je wat pgai buruk kat skulaa...cam p kelas tambahan lewat ke..lewat masuk kelas ke..hehee...

Ni gambar kawan2 edy mase form 5... sory la lau ade yang x termasuk sebub gamba ni jew yg paling ramai ahli..2 laaa..len kali.. kene amik gamba semua jgk walau cam ne keadaan pom kan..eheee...

ni gamba baju kelas 5Alapa yg direka oleh budak2 ni..alahai..sampai skrg pom edy pakai baju ni..mase dok matrik ari 2 x muat daa sebab makin membesar..haha..tapi skrg da pakai ary2 da pom sbb da muat balik daa...maklum la edy kan nga diet.hehe..diet la sgt kan....


gamba ni mase kat USM KUBANG KERIAN..mase ni ngah mengikuti Prog Dr Muda..hehee..bakal doktor la katekan mase 2..tapi sekarang da laen jadinye..heee..skang ni edy bakal jadi penasihat sukan kot..hahaa..=P.... semua muke x matang kan mase 2..hehee..


gambo ni lak mase Jamuan Akhir Tahun Form 5.. hahaa..orang len semo pakai baju class...tapi edy je pakai baju biase sebab baju kelas edy..edy ambik yg lengan pendek..pastu mula la malu nak pakai depan2 cikgu..hehe..soo..balasannye pakai la ko edy sorang2 naju pengawas 2..hehee...

Haaaa... lepas je form 5... edy dapat masuk matrik lak..eheee... matrik edy tersohor kot...ramai kawan-kawan edy mitak...tapi edy je yang dapat situ..ehee.. perasan kejap...hehee... edy dapat masuk matrik pinang course sns fiz..edy na sns hayat..tapi da dpt sns fiz...soo..trime je laaa... hurmm... kat sini pom edy ade ramai gak kawan-kawan.. mase ni la bermula edy ade ramai kawan2 yg berlainan negeri..hehe.. kat matrik ni edy duk F1p6..hehee..kuliah 1...

ni la gamba2 kiteorang yg kiteorang sempat amik ramai2..heeeee...

hahaaaa..edy perkenalkan practikum edy..hehee... F1p6..

ni la budak2 kelas F1P6 ni... yg laki ensem2 kan..yg gurl lak mesti la comey2...hehee..yg 2 gerenty dah kan... lam practikum edy..ramai orang kelantan... gurl 4 org n laki sorang..hahaaa... ganu pom ramai...kedah ngan pinang lagi amai...heeee... kl ke selangor sorang je asenye...hehee...sory la lau salah...hee..

ni mase sambutan hari rayee... ramai betol nak amik gamba ngan abg ayin kite ni..tapi lam ramai2... abg ayin matching ngan bju edy je..heheee..werkkk..jgn jeles org len..heheee...

ni mase pesta tanglong ni... engat ag tyme na amik gamba ni.. edy terpijak siput vavi besar lam rumput..sian die..mati kot..anco kot..hehee...x lena nak tidoo malam 2 sbb tkut die dtg menghantui balik..heheee...


hahaaaa...ni lah geng2 gurls lam practikum edy..kan edy da ckap lawa kan..hehee...

N now skang.. edy study kat usm lak.. kat sini lah edy jumpe kawan2 yg akan melalui pembelajaran ngan edy selame 4 tahun lamenyee..hehee..edy arap2 jumpe jodoh lam usm ni..heheheee..gatai la plak...heeee... kat usm ni..edy amik course Exercise n Sport Sc.. biase la kan... atlet Volleyball la katekan..hahaaa..xde kaitan pom ngan volleyball..hurmm..

kat bawah ni gambo2 ngan kawan2 kat sini... USM DA BOM..heheee...

haaaa...ni lah diorang yg edy cakap 2..mase ni 1st dinner tok kiteorg..heheee.... macam2 gaye diorang ni...tapi mmg sporting giler r sek2 sport sc ni..heheheeee..lov u all...


ni plak gamboo tyme mule2 masuk lab sport sc..hahahaaaa... excited jumpe cermin besooo...2 yg amik gambo0o0 ramai2 2... adehh...


ni lak gamba geng2 edy yg menciptakan permainan noob...hahahaaaa..sek2 senget.. yg atas 2 hambo lam khemah kami mase kat gunung stong...n yg bawah ni mase kat kem baha, atas gunung stong..waaa...aktif gitu hiking gunong stong...

n 2 je kot sal2 perjalanan edy semase bergelar student.. chewahh..macam la edy ni da abes study da skrg..heheeee... x laaa...bru na masok sem 2 bulan 2 ni..heeeheee... ape yg naa gtau..bes sgt bergelar pelajar taw..sbb ramai jumpe kawan2 baru..even kdg2 ase stress pom...well..lumrah student la kan...tapi stress tyme naa exam jelaaa..kikiki...salam..(^_^)..n 1 more... edy naa mitak maaf tau kalau2 ade sesape x masuk gambaaa... sebab edy xleh na wat cane daa.. 2 je gamba yg ade ramai2 n 2 je yg ade ngan edy.. maaf erkk... jgn terasaa lak tau... salam sekali lagi...(^_^)...

teNz kAkAk2...

naaa tau x citer edy ni...punye la edy bawak lappy ni kan sebab nak edit sal blog... 2 pom sebab berminat nak letak nuffnang... tapi x dapat2 pom..ape mende yg xkene ngan blog edy pom edy xtau...berape jam abeskan mase ngan nuffnang 2...hahahaaa... sampaikan edy delete balik account yg da ade ramai kawan2 2..sebab edy engatkan nuffnang ni nak edit2 background ni..tgk2 die punye iklan ape ta..hahahaaa... xpasai kene wat blogger balik..tapi time kasih ye kak yu n kak fara yg tulom saye..heeee...n time kasih jgk kat jijah...yg sudi tggu edy sampai kol 4..n last2 tido kat bilik kak yu ngan kak fara je..heheee... tapi skrg da pandai da nak edit2 blog ni..tapi malas je lagi wat lawa2 mase ni...nak exam kot..heheee... n lupe naa gtau... Hye semuaaaa..hehee..(^_^").. plez kol me edy ok....that my nick name..eheeee..=P...