Sunday, 27 May 2012

Lain Org Bt Lain Kita Bt...??..-_-".....

ASSALAMUALAIKUM...

Hari ni.. n masa ni.. ngah duk kat libry ni.. rajin kan saya nak g libry. heheee... x percaya plak rajinnye..
tapi ade sebab lain.. lau datang libry.. ade aircond.. lau kat bilik ade kipas je...
mula2 masuk libry 2 mmg la bawak kertas.. buku semua2.. bayank gilerrr kot bawak... mengalahkan chinese2 yg suke study kat libry ni... tapi bila dah duk je atas kerusi... muke mule laaa da start mimik daa... mate pun da meragam daaa.. semakin layu jee... mulut apatah lagi.. asyik2 nak menguap... hurmmm... teruk betol kan...

pastu tambah2 bile dapat plak tempat duduk yg kat hujung sekali.. yg kat memang sunyi gilerrr r.. xdak orang.. depan mate juz dinding je.. belakang lak rak buku... haaaa.. ape lagi.. mmg p0rt yg paling sesuai sangat la untuk membuai perasaan tidoo ni..... tambah plak tadi bangun awal... mmg kene molek r...  lain r lau duduk study kat meja banyak2.. nak tidoo pun malu sbb t org tgk.. heheee... tp nak wat cane.. nasib laaa ade tempat kosong yg port sunyi 2.. pe lagi... pergiiii terussss... hahaaaa...

ni laaa yang saya cakap tempat duduk yg paling strategik tok tidoo...hahaa..

Tapi.. saya x duk sorang2 kat sini... ade kawan jgk. name budak ni SIti Azizah atau jijah nama manje die... jijah ni kuat study orangnyee... kuat la sgt.. hahaaaa... ok laa.. not bad laa lau nakk dibandingkan ngan saya ni... yang die lak asyik study je memanjang.. hurmmm.... camne nak lawan ngan die ni... kat bawah ni gambar2 die.. tapi 2 action jeee...hahaaaa.. gambar ngan controll... kalau gambar die study betol2 gak... macam harimau nampak makanan die rrr... camne erkk.. korang bayang la sendirii... hahaaa...



Tapi.. mmg berlainan sungguh la dengan sayaaaaa... saya mmg susahhh sgt nak study.. tambah2 tempat nyaman camni.. huhhh.. mmg bewst gilerrrrr r dibuai mimpi.... samapai terkeluar air lio.. hahaaa.. ehhh.. x2... kalau jijah yg tido0o mmg yee.. kalau saya x camtu laaa.. still leh kawal ag... sempat ag senyum kat cameraaa... heheee.. werkkk....


mmg gambar mate mengantok gilerrrr r ni.. tudong pom x sempat nak baiki.. alaaaa xpee.. mane ade orang pun kat depan.. lau kat meja byak2 2.. mmg jage r tudong ni.... heheheee.. werkkk...

Tp juppp.. ade supriseee... yang si jiajhhh ni.. amen2.. kuat2 study die pomm...kalau tgk saya tido0o0.. die pom mestii nak tido0o jgkk... yg ni gambar betol2 die tidoo0o0.. x maen2.. sampai saye blehhh ngenak die camni tauu.. saksikan gambar kat bawah ni... hahaaa...



hahahaaaaa... lawak laaa minahhhh ni... 2 laaaaa.... masuk libry.. kadang2 kene tidoo jgk taw.. hik3...

2 jalaaaa kot nak citerr... saje bosan2 lam libry ni... heheee.. cewahhh.. bosan la sgt.. jup g grenty lepas taip ni.. sentuh buku.. bace tajok.. tgk gambar... then ngant0k pastu terus nak tid0.... x caye xpeee... mai tgk sendiri.. heheee....

Daa 20 Tahun Ke...??..-_-".....

ASSALAMUALAIKUM...

Kalau difikirkan balik...
ehh.. saya da 20tahun ke...??
18-4-2012 hari 2 saya dah masuk 20 ke..??
cepatnya masa berlalu..
tapi kenapa saya x berperangai macam orang da nak dewasa...
masih lagi nak main-main...
xstudy elok-elok...
xpikir masa depan....
asyik fikirkan mende lain yang x berfaedah jee...
hurmmmm....
camni ke umor 20 tahun...


Tapi bila fikir balik....
yupp.... saya 20 tahun..
saya dah jadi seorang gadis..
yang bertnggungjawab kepada mak ayah sayaa..
yang kene balas balik jasa budi mak ayah saya yang jaga saya selama ni...
kene jaga perasaan mak ayah sayaaa..
kalau mak saya letihh..saya kene masakkan ganty die..
hahaa.. yg atas 2 kelakar.. masak pun x pandai..
heheee... n macam2 la saya kene buat...
saya dah patut dpt fikir mana baik mana buruk...
saya patut jaga diri saya elok2..
saya patut jada badan saya elok2 bia maintain cantik..hehee...
semua tu saya kene buat sebab saya da masuk 20 daaa..
da kira patut matang daa...




ape yang saya nak wishhh bile saya dah 20 tahun ni..
~ saya nak jadi seorang anak yg baik pada ibu bapa saya..
~ saya nak balas balik jasa ibu bapa saya...
~ saya nak balas balik jasa mak sedara saya yg byk tlg sayaa...
~ saya nak study elok2 lepas ni bia dapat result yg gempak..
~ saya nak cari seorang teman yg dapat bimbing sayaa...
~ saya nak setia pada bakal teman sayaaa..
~ saya dah xnak tinggal solat lagi...
~ saya nak jadi muslimah walaupun dgn scra perlahan-lahan..
~ saya nak kurusss sikit lepas ni... sbb saya gemok.. org x pandang..
~ saya nak jgk pkai bracess, dah 5 tahun saya tunggu.. damnn...
xde dah laa kot.... heheee.. =p
lau ada naty saya tambah lain.. heheee...

Hati ini X siapa Yg Tahu..=(.

ASSALAMUALAIKUM...

Kali ni nak post ape yang tengah rasa sekarang.. tengah terpendam dalam hati sekarang... sekarang duk atas katil.. sambil bace ANATOMY & PHYSIOLOGY.... tapi dalam kepala tengah bercelaru sekarang... xleh nak fokus pun... kenapa laaa perangai saya camni... tolong laaa suzy nurazila.. tlg la fokus... tapi hati kata xleh... "saya nak awak luahkan jugak perasaan awak yang kat dalam hati tu.. baru awak akan tenang..." " kalau awak study tapi awak pikir mende2 laen.... macammana awak nak fokus.." tanpa lengahkan masa.. terus je amik laptop then terus bukak blog.... sebab blog la satu-satuna tempat saya meluahkan perasaan sekarang selepas dah ade 2 buku diary... hurmmm... mungkin buku diary 2 lebih selamat.. sebab xde sapa pun yang dapat baca... tp blog pun ok jgk sbb orang dapat tahu perasaan kite tanpa kite bercerita kat sesorang 2...

Tapi.. yang hairannye... kenapa saya terlalu sangat memikirkan awak... awak x fikir pun saya.. saya tahu... tapi saya xleh nak halang perasaan ini awak... boleh... kalau saya nak halang.. nak buang rasa ni.. tapi 2 mungkin makan masa awak... jadi bagi la saya masa tok x ganggu awak lagi...

Malam ni saya x tahu kenapaa... saya sedih... apa yang korang rasa kalau orang yang korang minat 2 bercerita tentang orang lain yang dia sayang... keluar dengan orang yang die penah sayang.. jumpa orang die sayang.. mesti korang akan terasa walaupun sedikit kan... macam 2 la saya.. saya sedih... tapi saya tahu.. ini semua salah saya juga sebab yelaa.. sape suh minat die.. suka die.. mmg x la kalau die nak jaga perasaan saya kan.. tapi just nak cakap.. sumpah rasa macam hati ni digilis-gilis... di tikam-tikam.. tapi saya sabar... sabarrrrr jee... kenapa rasa nak menanggis ni.. Ya Allah.. rapuhnya hati hambamu ini... mudah terikut dengan perasaan.. sedangkan perkara ini bukanlaa ke arah jalanmu yang lurus Ya Allah....

Kalau boleh robek hati ni.. buang perasaan... nak je saya buat camtu.. biar sape jodoh saya yang dah ditentukan tu yang datang bagi balik perasaaan saya 2.. tpi xleh.. kena kawal sendiri.. tapi macammana nak kawal kalau saya sendiri pun lemahhh... mudah suka, jatuh haty pada awak... bukan saya nak.. kalau ikot hati saya,,, saya dah xnak contact awak... tpi xleh... saya x tahu kenapa tergerak di hati saya nak contact awak... awak balas ke x balas ke.. tu dah jadi no 2 bagi sayaaa... hurmmm..

Awak.. tolong la faham perasaaan sayaa.. saya xnak semua ni terjadi... tapi saya x tahu... even saya sedih.. tapi saya akan cuba juga xnak bagi diri saya sedih depan kawan2 saya n juga depan awak.... saya xnak diorang tahu yang saya telah dikecewakan... hurmmm..tapi saya x salahkan awak... awak x bersalah pun.. saya yang tersalah.. tersalah jatuh cinta kat awak.. salah sebab suka kat awak... maaf....

Ingatlah kawan... jangan tersalah memberi hati pada insan yang tak sudi.. pada insan yang x mengerti.. kerana sekali awak beri, selamanya die di hati awak dan sekali awak dilukai, sampai bila2 pun awak akan ingat apa dia telah lakukan pada awak...  cukop la setakat saya yang tersalah memberi hati pada yang x sudi.. mungkin awak2 yg bace ni belum terlambat lagi.. so.. pkir la baik2 ye... hurmmm...

Saturday, 26 May 2012

Orang Xdak Kije..-_-".....

ASSALAMUALAIKUM......=)

Sihat x korang....?? ishhh... sejak bilaa la saya suka ambil tahu pasal kesihatan orang ni.. hehee.. ok. post kali ni juz nak gitau yang budak sorang ni.. memang xdak kije betol.. x sedar2 diri 2 nak exam daa.. OSPE pun x sentuh buku lagi.. yang tahunye FB, BLOG... FB BLOG.. 2 jeee.. semalam... nk dibuat ceritaa.. boleh plak egi mekup2... ambil2 gambaa.. adehhh.. nak cakap streessss sal study... xpomm... mane ade study langsung... Ya Allah.. mana laa semangat study aku nak datang ni... huhhh... budak yang diceritakan 2 saya laaa.. sape la lagi.. orang len sedar diri nak exam.. saya  ni... tah laaa.. xtahu laaa nak cakap camne...

nak tgk x ape yang saya buat semalam.. mmg gilerrrr r.... orang len mmg kompom2 duk depan buku study.. tapi saya x.. depan cermin.. p mekup2.. hahaaa.. bukan lawa pom.. cam antu pocong je tgk.... serammmmmmm.... hahahaaaa.... da la pkai mekup x lawaaaaa.. then pakai bju kelawar lak.. alahaiii... x betoi sungguh ann.. heee.. xpe laaaa... mekup jee.. bukan nak g ane2 pom.... heeee.....


b4 tunjuk muke saya yang da mekup... saya tunjuk yg x mekup dulu erkk. heheeee....



AND NOWWWWW..... KAT BAWAH NI LAAA GAMBAR2 YANG SAYA BUAT TAH PAPE LAAA... HURMMM....



Besar x mate sayeee.....???? heheeeee....


Nak buat muke cute gak cam orang laen....=P 



cakkk ahhh... heheee.. werkkk...



ade macam barbie doll x..?? hahahaaa....


alololoooo.. comey x lau wat muke cam majok ginii...?? heheee...


kenyit mate sekali.. hehee...


jelingan mengoda gituu.. yekee...? macam x jee.... an...??


yg ni seriusss cakap paling suka... xtau nape... mungkin sbb da macam india betol2 kan.. heheee... tol x...??


haaaa... kalau tgk gamba ni.. teringat gambar perkahwinan akak
masa die pakai baju sari... sebijik cam die kot... heheee......


kalau ni... macam perasan sorang2 je kan amik gambaaa.. hehee.. bia laaa.. saye yg amik... bukan awak pommm.....=)


kalau masa ni lak... tah.. da xtahu nak buat gaya camne.. 
last2 pgg jelaaa tudong 2... heheee


n gambar lasyt ni saje je nak buat2 ayu.. cam perempuan melayu terakhir laa... macam konon2 ngah malu la ni.... hahahaa.. hampehhh je ase... heee.... (^_^")...


huhhhh.. 2 je la kot nak gtaw.. well... saya suka tulis blog.. even mengarot2 pom saya tulis jgk.. so0o... maaf la kalau awak2 semua x sukaa.. kalau x suka xpayahh la baca.. betul.. saya x kecik haty... ni adalah saya.. dan ini adalah cara saya ok... n kalau awak rasa saye perasan ke ape ke... xpee... saya x kisah... ok.. mmg saya suka perasan sorang2.. suka mengelamun sorang2.. suka sangat wat 2 wat ni... 2 hak saya la kan...awak x suka awak boleh tekan pangkah terus k... =)... xpayah bacaa... tenang sikit haty awak kan... heee...




Friday, 25 May 2012

Mimpi Yang Xkan Penah Jadi Kenyataan.....

ASSALAMUALAIKUM......

Hurmmmm....saya xdak keje ni.. heheeee... amboi.. xdak keje konon.. padahal exam OSPE ANATOMY da ade 2 3 hari lagi ni taw.. hahaaa.. xpe laaa.. study jup2 ag bolee.... teringin lak nak tulis blog pasal yang saya mimpi malam tadi... sweet sangat.. x tahu.. kenapa leh mimpi kat dia.. mungkin rindu kot sebab sehari x jumpa die.. pastu x tahu laaa... dah la mimpi 2 macam dalam cerita klip video u belong to me..hahahaaa... kelakar laaaaa.....

haaa.. cerita dia macam ni jee... masa 2 ade pertandingan kat kampung saya.. bukan kampung tapi kat rumah.. kawasan rumah laa.. pertandingan ni pertandingan explorace camtu laaa... nak dibuat ceritaa pasangan saya dalam explorace ni kawan saya kat matrik... amirul nama die... amirul ni pom lame jugak x jumpe dia juga sebenarnye.. tetibe masa g USM PINANG hari 2.. terjumpa die kat McD... hehee.. die bangun tegor saya... pastu esokkan pulak kiteorang terjumpa balik kat khemah die... rindunya kat die... mungkin sebab 2 kot termimpi kat dia jugaa.. hehee.. ok2.. sambung balik mimpi ni...citer dia.. kiteorang da jadi org 1st taw.. mase ni saringan yang ke 3.. tetibe plak die terjumpa kawan die.. tgk2 kawan die ni budak yang saya minat... yup.. budak yang saya minat sekarang.. macam x logik je.. diorang mane penah kenal pon kalau yang betol... alaaa.. biasa laa.... nama lagi mimpi kan... hehee... ok.... sambung balik... lepas je terjumpa kawan die 2... pastu tetiba lak kiteorang sama sama jatuh hati cinta pandang pertamaa.. pastu serta merta die nak join group saya ngan kawan saya ni... pastu tetiba boleh plak kawan saya tetiba naik kereta api sbb nak pergi lain sedangkan kalau nak kira kat kampung saya mana la ade stesen kereta api.. hahaaa.. kelakar tol... ok.. so0o.. bila kawan saya ni da pergi so saya ngan dia jala yang kena teruskan explorace 2... tapi masa 2 kiteorang dah yang terakhir dilintas oleh ayah n mama saya.. kakak2 saya.. n abang2 saya.. maknenya ni explorace antara family saya jalaa.. heheee...

kiteorang pom masa 2 masuk dewan tapi terpisah sbb orang ramai sangat... saya puas tercari-cari budak ni... tapi last2 die datang pegang tangan saya sebab xnak bagi terpisah da ngan die.. bila kiteorang da selesai lam dewan 2.. kiteorang kene naik bus tau... yang kat bas ni laaa part yang paling sweet sekali... ok.. masa nak naek bas 2..tangan die banyak sgt barang tau.. tetibe je kan brg banyak so die pun suruh saya amik dompet die pastu bayar kat pakcik bas 2... yang xleh blaaa nye.. beg duit die sebijik pempuan tau... heheee... ok.. saya ngan die 2 rin ggit je.. masa 2 da perasan kenapa ade tisu merah kat beg die... pastu bila kiteorang duduk 2.. saya nak la bagi kat  die beg duit die,... ye suruh je saya pegang,., saya xnak la pegang sbb saya takot jatuh ke hilang kee... saya ni jenos cuai sikit.. pastu die cakap pggg jgk.. die suruh saye tgk betol2 beg die... saye pom tgk laa.. die ckap ade something kat situ.. saya  pun tgk la balik...saye pun rasa mungkin something die 2 tisu merah 2 kot sbb yelaaa.. tisu 2 cantik... saya pun ambik la tisu 2 then bukak.. tgk2 kat tulisan 2 ade tertulis I LOVE U... will u be my GF....??? wahhh.. masa 2 mmg saya terasa heppy sgt2 sebab saya mmg suka kat die sgt2... saya pun malu2 n cakap kat die  I LOVE U TOo.... heheheeee....

ok... 2 jelaa mimpi saya... serius saya mimpi camtu.... sweetnyeee.. nak mimpi camtu lagi... hehee.. (^_^")....


Thursday, 24 May 2012

Kenangan Selama Bercintaa..

ASSALAMUALAIKUM.....

Hye pembaca-pembaca... hahaaaaaa... macam la ada orang nak baca sangat kan... saya yang tulis.. saya yang tengok dan saya jugalah yang baca blog ni berkali-kali... hebat kan.. hahaaaa.. kan blog saya ni adalah diary saya.. saya x suruh pom korang baca.. tapi da kalau korang nak baca.. baca ja laaa.. xda la secret sangat pomm... kalau secret and merbahaya tu tak ada laa sampai nak post-post, nak bagitahu or nak cerita kat orang.. simpan dalam hati sudah... kan..??

Ok.. first sekali... nak cerita masa kapel-kapel dulu.. best kan.. ingat agi masa kapel kat sekulah... kalau nak pergi rehat... mesti lalu depan bilik pakwe ni pastu mesti pandang.. heheee.. mase kelas sebelum rehat tu mmg excited sangat nak pergi rehat sebabnya nak tengok muka insan tersayang senyum kat kitaa... hehe.. sama jugak ngan die.. kalau die rehat. lepas makan.. pergi la naik tingkat 3 nak jumpa saya.. sweet kan... pastu masa balik pom kadang2 kiteorang jumpa... dulu bangga juga la masa jadi makwe die.. yelaa.. die kan bleh kira famous juga la kat skulaa.. da la hensem, putih n tinggi... heheee... kalau masa sekulah.. kadang2 bawak telifon pergi sekulah diam2.. padahal pengawas masa 2..tapi buat hal juga macam orang lain... biasa lah bile kapel... dah x kira dah pape pun jadi kan.. hehe...saya form 2, die lak form5 masa 2... mmg tiap2 hari mesej.. balik je skula mesej je.. makan pom mesej je.. malam2 pun mesej je.. xde kerje laen.. kalau nak kire.. habis banyak juga kan duit tok topup.. huhuuu...pastu kalau dulu.. sanggup teman die masa die tgk bolaaa.. pukul 4 5 pagi bgun tidoo.. sbb nak mesej ngan die laaa... kalau dulu mmg sayang sangat2 kat die.. kalau nak kiraa. die lah 1st love saya. yupp.. 1st love.. tp kiteorg dulu banyak kali gak putus.. sbb yelaa.. x matang kan.. kadang2 gaduh nak putus.. pastu sambung balik...pastu putus balik.. sambung balik.. dalam sebulan.. 3 4 kali putus... hehee...tapi 2 dulu laaa.. sekarang da x kapel laaa..die pun da jadi tunangan orang daa.. dah nak kawin da pun.. tpi xpe.. saya da xde pape perasaan pun kat diee.. da redha lama da mase putus ngan die.. xpee... penganti saye 2 pun lawa jugak.. biasa laa..
org hensem mesti dengan yg cantik kan..??...

ok... ni cerita ke dua plak... kire org yg dapat gantikan 1st love saya laa..mmg saye banyak kapel ngan org len lepas betul2 putus ngan 1st love 2... tapi xda sape pun yang dapat menandingi 1st love saya 2.. sampai la saya kenal sorang ni... masa 2 kiteorang kenal dalam TAGGED... hahaa.. x engat sapa add sapa dulu.. tapi kiteorg mula kenal dalam 2 r.. kiteorg chat2 lam tagged.. then nak jumpa buat kali pertamanyaa.. hahaa.. 1st date ngan die ni kat PARKSON masa 2.. masa tu saya ngan sepupu saya.. die sorang2.. hehe.. tengok dalam gambar xda la hensem sangat pom.. tapi tengok kat luaa.. bolee tahan jugaa la mamat ni... even gelap pom... tapi hensem jugaa... heheee... after jumpe je.. pastu buat keputusan nak kapel. mase 2 die xnak kapel ag sbb die ckap tggu la saya abis exam SPM... tapi saya xnaa.. saya nak juga kapel tarikh yg lawa.. masa 2 11.11.09.. pastu die pom stuju laa..dah saya nak juga tarikh 2 n sanggup terima ape yg jadi masa SPM 2..so kiteorg kapel laaa... masa saya ngah exam... die la yg selalu support saya.. bg semangat.. teman saya study malam2... die baik... sanggup layan karenah saya yg cam budak2 ni... selalu je nak merajok... hehee.. ok laa.. not bad la die 2... die lak... selalu je ikot ape saya cakap.. kalau saya x suka die buat camtu.. die akan cuba xnak buat mende 2... hurmmm... xtahu laaa... masa 2 selalu jg jumpa die.. pergi dating ngan die... hehee.. tapi masa 2 die ngah cuti laa.. budak uitm cuti.. 2 yg leh jumpe.. bila start je sem.. die da laen.. bz je memanjang.. hurmmm... masa tok mesej pom jarang da ada.. sabar jelaa.. mmg mase 2 selalu tiap2 hari duk doa bia dapat matrik pinang.. bia dekat ngan die.. n ternyata doa dimakbul kan.. akhirnya dapat jugak kat pinang.. tp yelaa.. jodoh x panjang... 3 bulan duk sana... kiteorg ade masalah... pastu jaduh2 n putus... tp yg sedihnyee.. masa putus.. die bg alasan nak study.. tp seminggu je lepas putus... tgk2 die in rltionship dgn gurl len.. mmg x tipu la gurl 2 jauh lawa dari saya.. ok fine.. saye trima je.. 2 pilihan diee.. mmg saya x lawa.. saya sedarr... tp yelaa..sedih la jgk.. kenapa sampai sanggup die tipu saya.. kenapa x cakap terus terang ada gurl laen.. kenapa perlu maenkan perasaan saya.. hina sangat ke saya.. bodoh sangat ke saya...?? xpe laaaaa.. ok.. mmg berminggu-minggu saya menanggis pasal awak.. sbb awak la lelaki yg mampu gantykan 1st love saya... saya ingatkan mmg awak la jodoh saya dunia akhirat.. tp x.. awak sama cam lelaki laen.. memandang paras rupa....

ok...cerita ke 3 lak.... bila lepas je putus 2.. rase macam org x betul daa.... mmg pasang niat nak runtuhkan.. musnah kan org2 laen yg kapel ni.. hahaa.. jahat kan... n last2 jumpe laaa sorang mamat  ni.. pakwe org.. mase 2 mmg x hirau daaa... yelaaa..org musnahkan hubungan kitaa... kita pun nak musnahkan hubungan org laen jgk kan...? jahat nye... =(... masa 2 diorg da kapel nak masuk anniversary yg ke 2 ke brape tah.. kalau die n wife die baca skrg.. mesti diorg tahu ni cerita diorg.. hehee... ( sory laaa, juz nak cerita je )... mmg mase 2 da x fikir da ape perasaan makwe die.. yg penting dpt robak rabitkan hbgn diorg.. huuu... maaf yaa.. diorg skrg dah berkahwin.. Alhamdulillah kan.... mase 2 je jahat.. mmg jahat giler r rase.. tp xnak cerita lebih2 sbb xelok kot.. juz nak cerita yg saya mmg jahat lepas putus ngan x saye 2...

ok... so0o... sekarang.. rasa macam dipermainkan plak.. 2 laaa.. masa skula2 dulu sape suh playgurl sgt.. kan dah terbalas da ni.. yelaaa.. mmg ade yg nak berkenalan, nak kenal2.. tapi bila saya dah start suka diorg.. diorg blah camtu je.. baru saya rasa sakitnya haty bila kite permainkan perasaan org kan...? ok.. mmg saya salah dulu.. dulu saya banyak maenkan perasaan laki.. bile ade laki yg lagi perfect.. terus je tinggal yg sebelum 2.. tapi nak wat cana... dulu xda la matang.. mana nak beza mane baek mana buruk.. yg tahunyaa nak laki yg hensem... pandai breakdance.. ada kereta sport.... macam2 laaa... tgk r taste saya camne dulu2... mmg budak hingusan sungguh.. tapi skrg.. seriusly.. saya dah xnak semua 2.. xnakkkk... rupa paras mmg saya x kisah sekarang.. asalkan saya suka tengok die da laa.. pastu saya x kisah die camne... tapi asalkan die mampu bimbing saya ke arah kebaikan.. mampu terima saya seadanya dan mampu tahan ngan perangai saya... saya tahu.. perangai saya buruk... saya tahu saya x kuat iman,, saya mudah terikut.. saya mudah cenderong ke arah keburukan dan sebagainyaaa... n saya betul2 imiankan seseorang lelaki yg mampu ubah saya ke arah kebaikan... tapi bilaaa..?? hanya mampu bersabar.... 

tp skrg.. terdetik di haty.. sukakan seseorang.. macam tetiba ade pelangi datang singgah kat taman dalam hati... tapi selalunya pelangi 2 datang sekejap je kan.. sama la ngan dia ni.. kejap je die datang.. tapi mampu buat saya suka die.. tapi i cant do anything.... becoz yelaaaa...  xtahu llaaaaa....nak bgtahu suka die.. takot nanty jadi laen lak...kalau x bgtahu.. rasa macam berat je dalam haty. help me.... ape yg patot saya buat sekarang... bagitahu or tak...???? HELP3.....urghhhh... hurmmmm.... tapi segan laa.. die hensem... baek.. saya x. gemok... n xde la baek sgt..hehee... tapi baek jgk kot.. hahaaa... hurmmmmm.... pape jelaaa.... 

malasnye nak taip panjang2....nak g dinner lak ni... urghhh... dinnerrr.... t saya amik gamba byak2 then upload kat sini yee.. heheee.. tataaaa..



Wednesday, 23 May 2012

Cintailah Saya..

ASSALAMUALAIKUM....

Nak tanye la korang... cinta tu indah tak...?? mesti r indah kan.. lau tak.. tak banyak yg kapel skrg.. mesti semua singlee je.. soo senang la saya nak cari pakwe single.. heheee.. tapi ann.. kan semua da ade kapel masing2 daa.. jarang sgtkan lau kite tgk org 2 xde pasangan.. macam janggal la plak... tapi saya laen laa.. saya mmg xde pakwe tau... jgn pk saya ade pakwe lak.. single lagi...hehee...

haaaa.. pastu bile cakap je sal pakwe ni serius saya cakap.. saya suka budak ni.. 'BUDAK" ke....?? hahaa.. budak la kot.. heheee.. xde laa.. mane ade budak pom.. just muda setahun dari saya je... alaaa... umor x penting kan... tapi saya suka die.. die lak.. saya xtahu camne.. mungkin x kot... mungkin die anggap saya kwan die je kot... xpe... awak.. kawan pn xpe awak... selalunye. kalau kite suka org 2.. n kite tgk die bhgia.. kite pom mesti bhgia jgk kan..??? tol x..?? hahaaaa... maybeeee je laaa... sesetengah org jalaa... tapi saya x kot.. hahaaa.. tgk situasi la cane.. kikikiii....

haaaa... sambung balik kisah nim... disebabkan saya suka dia... dia lak saya x tahu... so saya ambik keputusan untuk mendiamkan diri n buat2 biasa je... kan... mungkin 2 cara yang paling terbaik kan saya kena buat.. yelaa.. nak luah kan malu plak..  xkan kite mula dulu... serius maluu kot. hehee... lagipun die still baik ngan bekas makwe die... n maybe masih sayang kot.. saya pom x tahu nak buat cane agi.. so0o... better saya pendamkan perasaan saya ni... lagipun... saya rasa dia mungkin da bleh agak saya suka dia kot... mungkin dia buat x tahu.. huhuuu.. xtahu laaaa... kot dia laaa...

mungkin kalau korang tgk saya.. luaran nampak kasar... ganas.. tapi x.. dalam hati lembut kot.. macam pempuan lain jgk.. huhuuu.. asal la klakar je bunyi ayat ni.. hehee.. da laaaa... xnak taip panjang2 daaa... letih.... hurmmm....

kalau la saya boleh behentikan masa sekejap.. n masa tu.. awak xleh gerak tapi awak bleh dengar.. saya nak je pegi dekat awak then bisik je kat awak yg saya suka awak sangat2... saya nak jadi makwe awak... pastu saya lari jauh2 bia dah x jumpe awak da lepas 2.. hahahaaa...malu la katakan.. hehee... tp.... macam bleh jee nak bt semua 2 kan.. berangan la banyak2 wahai Suzy NurAzila oi...hehee... .=P


awak.. kalau x suka saya.. awak doa je banyak2 cam kat atas 2 erk... hehee.. at least.. saya x tahu pom awak doa camtu... hurmmm.... 



Tuesday, 22 May 2012

Sal TePommm..




Haaaaa.... salam.... saje je ni post2... ngah bosan etek.. huhuuu.. n ngah saket haty sebenarnyee.... hurmmm kalu korang tengok tepom ni kan... mesti best kan ade tepom banyak2...leh msj 2 2 tepommm.... jup2... tepom org yg wane hitam ngan ungu je tau... 1 ag 2 tepom kawan org jee... hmmm...

org juz nak citer...ade je tepom banyak2 tp xgune pom... gune juz wat dgr radio je... huhuu... kalo nak msj 2.... mmg jarang laaa... juz kerap nye time ade org nak berkenalan.. pastu lame2 2 diamm lak.. gerammm tol r laki gituu... maen perasaan pempuan no 1.. nyampahhhh gilerrrr....

bukan sorang 2.. byak camtu.. time sunyi.... cari kawan... time da ade kawan laen.. lupe r kat org sebelummm ni... arghhhh menyampah menyampah menyampahhhh gileerrrrrrr laki camtu.... kalu nak suruh jadi peneman ke.. baek cakap awal2.. senang.. cakap je camni.. " awak2.. saye nak msj kejup je ni awak. wat hilang bosan.." kan senangggggggggg camtu.. huhhh... damnnnn...!! ... 2 r nakkk cakap sebenarrr nyee... bukan nak ckp pape pommm.... tapi tepom lak jadi mangse kannnnn... huhuuu...

daa r.. xtau nak cakap pe daaa... hahaaaaa... ok2.. bye....


Thursday, 17 May 2012

..JaNgAn PaKsE TaW...


Hyeee... Salam korang.... haaa... hari ni 17/5... baru je abis exam CA Anatomy.. mmg nak sangat tulis blog... tp busy je memanjang...hahahaaa.. bajet la study sangat.. padahal busy dok bt mende len..heheee...

Tapi kali ni... kite nak sangat.. teringin sangat nak tulis blog bile kite tgk gamba ni... sbb kite rase kata-kata ni mmg sesuai ngan situasi kite sekarang... 

cerrrrr tgk gamba bawah ni.. baru laaaa korang tau ape org rase... hehee.. korang ade rase jgk x.. i mean cam ngan situasi korang sekarang..??? heheeee....



ok... die tulis " saya belajar agar tak memaksa orang yang saya cintai untuk mencintai saya...." susah kan lau kite nak buat camni.. tp btol la ape yg die tulis 2... sesuatu hubungan mestilah same2 suka.. same2 cintaa.. kalu bertepuk sebelah tgn je.. mmg xkan jadi la kan... hurmmmm....

Tp.. ape yg masalahnye bila org cakap kena ngan situasi org skrg... ok.. fineee.. org citerrrr sbb org suka ngat luah2 kat blog ni.. yelaaa... xkan nak luahh kat orang len... macam la diorang nak dengar kan citer org... diorang pommm mesti ade masalah diorang sendiri... huhuu....

ok.. sekarang ni.. org ade suka ngan die ni taw.. org pom xtau napeee.... bile org mule2 tgk die biase je... tpi bile org da msj2 ngan die.. orgf tgk die baek.. so0o.. org tetibe jadi suke kat die... tapi die lak cam brubah jee... xcam mase mule2 org knl die 2... org pun xtau nape... mmg saket aty jgk la kan kalu terjadi cm2... tp org fham gak.. sbb die baek..org jht.. mgkin die xnak rapat ngan orang daa...

tp org suke die.. org nak sgt die tahu org suke die... tp..org rase die mmg da tahu pom.. cume yelaaa.. sape laa nak kat org ni.. da la hudohh.. gemok lak 2...hitam lg... huuu.. xde sape nak pom kan... hahaaa.. (xde la terok cam org gitaw 2...) hahaaaa.... 2 laaa...

so0o.. bile org tgk gamba ni.. org pom terfikir... xpe laa.. kalo die xnak org xpeee.... org trime jee... die hensem... org faham.. org hnsem mesti nak gf lawa kan... =)... kan3... huhuhuuu.. =(...  tp andai kalau awak cakap awak suke org gak... Ya Allah... org xleh nak bygkan camne awak... msti hepy sgt2 awk....huhuuu..

da laaa..xnak rrr jiwang2 sgt.. awak bkan suke jiwang pomm..hahaa... n org tau awak xkan bace ni... so0o... 2 yg best tulis ni.. heheee.. kalo0o0o awak bace... abesss la org.. nak sorok kat ne la mke ni... hurmmmm. harap2 x....=)..

n for the last word.... no2.. 2nd last word....

" org nak ckap yg org suke sgt3 kat awak...=).. sgt2.... (^o^")..."

salam...